Bagværk By Warberg Opskrifter

Lagkage med vanilje-, hindbær- og stracciatelli mousse

 

Lagkage med 3 forskellige mousse

Hvad giver man manden der har “næsten” alt…?

Da vi tilbage i januar, skulle til reception ved min kusines mand, der havde åbnet sin egen cykleforretning – P-Dahl i Kolding, skulle vi selvfølgelig have en gave med. men i stedet for at komme med 2 fl. vin, som de fleste andre, fandt jeg på at lave en lagkage til ham. For da han har en rigtig sød tand, tænkte jeg at det ville falde i god jord.

Og det gjorde det heldigvis 🙂

Lagkagen har en nøddebund, herpå en stracciatella mousse, en hindbær mousse, knuste Daim og til sidst en vanilje mousse. Og så blev den pyntet med hindbærgele ringe, chokolade spiraler og lidt cykelpynt.

Lige nu kører P-Dahl en konkurrence på Facebook om 2 cykelhjelme, en til dig og en til en du har kær <3. Så hop ind på deres Facebook side lige her, og deltag. For vi ved jo godt hvor vigtig det er at bruge cykelhjelm, når vi færdes i trafikken på cykel – (siger hende der faktisk ikke ejer en, men det gør mine børn … Som om de kan bruge en mor med hul i hovedet til noget…???)

Nå, men tilbage til lagkagen, og opskriften som I kan finde lige herunder.

Udskriv

Konfektbund

Ingredienser

200 g smør

200 g lyst rørsukker

200 g god mørk chokolade, 70 %

6 æg, str. M/L

50 g hasselnødder

Sådan gør du

Smør, sukker og mørk chokolade smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst.

Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen.

Pisk godt mellem hvert æg.

Hak hasselnødderne mellemgroft og vend dem i dejen.

Hæld dejen op i en springform på 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden, og bag konfektbunden ved 180 grader i ca. 30-45 min.

Lad bunden køle helt af inden den befries fra formen.

Rengør springformen og beklæd kanten med kageplast.

Kom bunden ned i springformen.

Udskriv

Straccittela mousse

Antal 8 personer

Ingredienser

200 g god hvid chokolade, hakket

100 g 85 % mørk chokolade, hakket.

3 spsk. (45 ml) rom

3 dl piskefløde

4 dl. Skyr

3 blade husblas

Sådan gør du

Kom husblas i koldt vand i min. 10 min.

Smelt den hakkede hvide chokolade, tilsæt rom, og rør det til en glat pasta. Tilsæt lidt varmt vand, hvis pastaen er for stiv.

Vrid husblasen fri for vand og kom den direkte i chokoladen, rør godt rundt til den er opløst. Lad den køle lidt af.

Pisk fløden i en anden skål, og tilsæt skyr.

Fold den hvide chokolade creme i fløden, men pas på at chokoladen ikke er for varm.

Fold den mørke, hakkede chokolade i.

Kom moussen på den afkølede bund, og stil den i fryseren i min. 1 time eller på køl i min. 3 timer, til den er helt stiv.

Udskriv

Hindbær mousse:

Ingredienser

3,5 blade husblas

400 g hindbær (helst friske bær, hvis frosne tilsættes lidt ekstra flormelis)

5 spsk. flormelis

1 vaniljestang

1 tsk. citronsaft

140 g Skyr

2,5 dl piskefløde

evt. rød frugtfarve

Sådan gør du

Kom husblas i kold vand i 10 min. Imens koges hindbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Det skal koge indtil hindbærrene er udsmattede. Det tager ikke ret lang tid.

Hindbærmassen sies, så kernerne sies fra. Få alt det saft og kød med gennem sien som muligt, det et det, der giver smag.

Vrid den udblødte husblas og kom det i den varme/lune hindbær blandingen og rør rundt indtil husblassen er opløst i blandingen. Lad nu blandingen køle af ved stuetemperatur, endelig ikke i køleskabet da husblassen da vil sætte sig.

Hvis du vil pynte kagen med hindbær gele cirkler, som jeg har gjort, så fyld nu lidt af hindbærblandingen i formene og kom dem i fryseren.

Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i. Resten af den stuetemperarede hindbærmasse vendes forsigtigt i flødemassen. Hvis du synes moussen mangler lidt rød farve, da tilsæt lidt rød frugtfarve.

Fordel nu hindbærmoussen over den nedkølede stracciatella mousse og sæt på køl i 3 timer eller i 1 time i fryseren for at speede afkølingen op, så den hvide vaniljemousse kan komme hurtigere ovenpå.

Udskriv

Vaniljemousse

Ingredienser

9 blade husblas

1,5 god vaniljestang

90 g lyst rørsukker

6 dl piskefløde

5 dl A38 1,5 %

1 pk. dobbelt Daim

Sådan gør du

Hak Daimen i grove stykker, og fordel den oven på hindbær mooussen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.

Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum.

Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.

Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.

Vend flødeskummet i lidt efter lidt.

Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.

Anvend en kageringe der er ca. 26-28 cm i diameter.

Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten.

Placer kageringen udenom kagen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af kagen.

Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over).

Tak fordi du læste med <3   Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook og Instagram.  
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Du vil måske også kunne lide...