Chokoladetaerte med saltkaramel og brownie

Kakaomørdej

Antal 6

Ingredienser

250 g blødt smør

440 g hvedemel

140 g flormelis

60 g kakao

2 nip fint salt

2 æg, str. M

Sådan gør du

Bland det bløde smør med hvedemel, flormelis, kakao og salt, til det ligner brødkrummer.

Saml dejen med ægget.

Stop med at ælte dejen, så snart den er ensartet.

Kom dejen i en pose eller i noget husholdningsfilm, tryk den lidt flad og læg den på køl i ½ time.

Ælt dejen kort igennem og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Sørg for hele tiden at flytte lidt på tærtedejen under udrulningen, for at undgå at den sætter sig fast på bordet.

Beklæd en tærteform med mørdejen og tryk den godt fast langs kanten. Afslut kanten pænt ved at trykke overskydende dej af.

Den overskydende dej kan sagtens fryses til en anden gang.