ByWarberg - Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker
Print Recipe

Rugbrødsmuffins med store stykker chokolade

Servings: 36 stk.

Ingredients

  • 11 dl lunkent vand (37 gr.)
  • 40 g gær
  • 4 spsk honning
  • 3 spsk kakaopulver
  • 8 spsk hvedemel
  • 1 pk Amo solsikkerugbrøds blanding
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g mandler

Instructions

  • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt herefter honning. Rør gerne det hele i en røremaskine.
  • Kom rugbrødsblandingen i, sammen med kakaoen, og hvedemelet. Rør det hele godt sammen til en tyk grødmasse. Sørg for at der ikke er nogen melklumper tilbage.
  • Hak chokoladen groft, og bland det i dejen med en dejskaber.
  • Dæk skålen til med film og stil den til hævning på køkken bordet i 45 min.
  • Tænd ovnen på 200 gr.
  • Hak mandlerne fint og gem dem til senere.
  • Efter hævning kommes dejen i muffinsforme, og drys med de hakkede mandler.
  • Bag muffinsene i ovnen i ca. 12 - 15 min. Hold øje med at de ikke bliver mørke.
  • Lad dem køle helt af før de spises. De kan også sagtens fryses, og tages op til madpakken.