ByWarberg - Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker

Rugbrødsmuffins med store stykker chokolade

Antal 36 stk.

Ingredienser

  • 11 dl lunkent vand (37 gr.)
  • 40 g gær
  • 4 spsk honning
  • 3 spsk kakaopulver
  • 8 spsk hvedemel
  • 1 pk Amo solsikkerugbrøds blanding
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g mandler

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt herefter honning. Rør gerne det hele i en røremaskine.

  2. Kom rugbrødsblandingen i, sammen med kakaoen, og hvedemelet. Rør det hele godt sammen til en tyk grødmasse. Sørg for at der ikke er nogen melklumper tilbage.

  3. Hak chokoladen groft, og bland det i dejen med en dejskaber.

  4. Dæk skålen til med film og stil den til hævning på køkken bordet i 45 min.

  5. Tænd ovnen på 200 gr.

  6. Hak mandlerne fint og gem dem til senere.

  7. Efter hævning kommes dejen i muffinsforme, og drys med de hakkede mandler.

  8. Bag muffinsene i ovnen i ca. 12 - 15 min. Hold øje med at de ikke bliver mørke.

  9. Lad dem køle helt af før de spises. De kan også sagtens fryses, og tages op til madpakken.