Lige nu er det sæson for danske æbler. Mange haver bugner med æbler, men desværre ikke vores. Heldigvis har jeg en skøn kollega, som straks tilbød mig en pose fuld af deres overflod af æbler. Og det siger jeg ikke nej til…😊
Planen er at nogle af æblerne skal i fryseren, så de senere kan bruges til æblekager, æblegrød eller æblemos.
Men i dag brugte jeg nogle af dem på disse lækre æblemazariner –
MUMS de blev gode, og tænker at jeg nok hellere må tage et par med på arbejde i morgen til mine kollegaer 😉.
Æblemazariner
Ingredienser
- 350 g. groftrevet marcipan
- 350 g. sukker
- 350 g. blødt smør
- 6 æg
- 210 g. hvedemel
- 4 æbler skrællet og i små tern.
- 4 spsk. sukker
- 4 tsk. kanel
- 35 mandler
- 30 Muffinsforme
Sådan gør du
Pisk marcipan, sukker og smør godt sammen.
Pisk æggene i et ad gangen, og rør godt sammen.
Kom melet i, og rør godt rundt, så der ikke er nogen klumper.
Bland sukker og kanel sammen (de 4 spsk. og 4 tsk.)Vend æblerne i kanelsukker blandingen.
Hak mandlerne groft.
Fyld dejen i muffinsformene, ca. 2/3 op.
Fordel æblerne ovenpå dejen, og tryk dem let ned.
Top muffinsene med de hakkede mandler.
Bages ved 190 gr. i ca. 20 min.
Lad kagerne afkøle helt inden servering.
Ha´ en dejlig søndag aften ❤
2 Kommentarer
Mette
❤️❤️❤️
ByWarberg
Kære Olivia. Jeg beklager at jeg ikke har set dit svar før nu, og det er en fejl, som jeg har rettet. Der skal æg i, beklager. Kh. Lena