Bagværk Mærkedage Opskrifter

Blåbærkage…

1516743873

Da Sofie og jeg har fødselsdag tæt på hinanden holder vi næsten altid en fælles fødselsdag for familien.

I år bagte jeg, ud over boller og en kagekone, denne lækre blåbærkage, som faktisk ikke skal bages, da den minder lidt om en ostelagkage.

Og det bedste var at de frisk bær oven på kagen var fra vores egen blåbærbuske. Det har simpelthen været så lækkert at kunne hente store friske blåbær ude i haven, til både morgenmad og kager.

1516743873

Opskriften på kagen deler jeg selvfølgelig gerne 😊

Kiksebund

 • 300 g Digestive kiks
 • 150 g smeltet smør

Blåbærmousse

 • 5 blade husblas
 • 400 g frosne blåbær
 • 3 spsk. flormelis
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 1,5 spsk. citronsaft
 • 3 dl piskefløde
 • 2,5 dl græsk yoghurt
1516743873

Fremgangsmåde:

 1. Knus kiksene i en pose med en kagerulle, eller i en blender. Det skal være helt fint.
 2. Kom kiksesmulderet og smeltet smør i en skål – bland det godt sammen og fordel kiksemassen en springform (ca. 22 cm. i dia.). Det er en god ide´ at fore springformen med konditorplast inden fyldning. Pres kiksemassen ned i springformen i et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet i ca. 30 minutter.
 3. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom blåbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. Blend blåbærmassen (fx med en stavblender). Hæld blåbærmassen i en si, og pres den igennem sien, til der kun er skind tilbage.
 4. Hæld blåbærmassen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i massen. Afkøl blåbærmassen helt – stil det i køleskabet i 15 minutter.
 5. Pisk fløden til en let skum. Tilsæt herefter græsk yoghurt og pisk godt igen. Hæld den kolde blåbærmasse i cremen, og bland det godt sammen. Fordel blåbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen tilbage i køleskabet i 3-4 timer, så moussen kan stivne. Pynt kagen med friske blåbær, og striber af smeltet hvid chokolade inden servering.
 6. Et lille trick til at få helt blanke bær, er at vaske bærene i koldt vand tilsat et par dråber smagsneutral olie, og tør dem derefter godt inden de bruges på kagen.
 7. Kager er fryseegnet.

Håber I har haft en skøn weekend 💗

I morgen banken hverdagen på igen…

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg