Casper har været i praktik i vores lokale Superbrugs, det sidste halve år tid, næsten hver torsdag.
På vores folkeskole har udskolingen et linjefag hver torsdag, og han er på erhvervslinjen, som bl.a betyder praktik blandet med teori, og besøg på forskellige erhvervsskoler.
Jeg synes faktisk at det er ret godt, at de får denne mulighed. af andre linjefag har de en sportslinje, samt en kulturlinje.
Nå, men Casper har i dag haft sidste dag i SuperBrugsen, og det mente han altså krævede en kage til kollegaerne 😉
Bogstavkager; S & B
Han har været rigtig glad for at være i butikken, og håber at han på et tidspunkt kan få et fritidsjob dernede. Men han er jo også næsten nødt til at følge i familiens fodspor…
Det er nemlig lidt sjovt, for jeg har også arbejdet i butikken, for efterhånden en del år siden, og det samme har mine 2 brødre.
Og så har Sissel jo også haft et fritidsjob der indtil hun blev 18 🙂
Kagen eller kagerne blev disse bogstavkager, med en chokoladekage som bund, toppet med en vaniljecreme og masser af rødt slik og lidt friske bær.
Og efter Caspers udsagn var de et hit – og heldigvis har vi lidt rester af det der er blevet skået fra, som jeg vil nyde i aften 😉
Selve chokoladekagen har jeg bagt i den store bradepande fra min ovn (min måler ca. 43 x 35 cm.) og begge bogstaver er skået ud af den.
Chokoladekagen er lidt fast i det, men det er helt perfekt til en tal- eller bogstavkage, da den ikke falder sammen i midten, men er bare helt plan.
Noter
Kagen skal være helt afkølet inden den skæres ud til tal eller bogstaver.
Ingredienser
- 1,5 dl oliemargarine
- 400 g sukker
- 4 æg
- 600 g hvedemel
- 50 g kakao
- 5 dl letmælk
- 1 dl appelsinjuice
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g chokoladeknapper, eller anden mørk chokolade
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 gr. (ikke varmluft)
- Alle de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker) røres sammen i en skål.
- Æg og sukker piskes luftigt med en elpisker eller en røremaskine.
- Hæld oliemargarinen i æg og sukkermassen og rør godt igen.
- De tørre ingredienser (mel osv.) sigtes i ægge-/ sukkermassen sammen med mælk og appelsinjuice.
- Hak chokoladen fint, og tilsæt det i dejen og bland det hele godt sammen.
- Foer bradepanden med bagepapir, kom dejen i og bag kagen i ca. 40 - 45 min. ved 180 gr.
Vaniljecremen er blot en pose fra dr. Oetker, der er pisket op med mælk, og sprøjtet ud i små dutter.
Og så er det jo bare at pynte kagerne efter smag og behag 🙂
Jeg har tidligere lavet en tal-kage til Sofie´s fødselsdag, den kan du se her.
Casper har tidligere været i praktisk og da havde han også kage med den sidste dag, og det er lige gået op for mig at jeg slet ikke har fået vist den frem her på bloggen men, I kan se et billede af den her. Da det var lige op til jul, bære kagen også præg af det 🙂
Skøn torsdag aften til jer <3
Ingen kommentarer