Efter arbejde i dag, er det planen at jeg smutter forbi min gamle arbejdsplads, og hilser på mine “gamle” kollegaer”.
Og helt ærlig så tror jeg de bliver skuffet hvis ikke jeg har kage med.
så jeg har bagt en chokoladekage “den der du ved nok”,
men dog i en lidt lettere udgave (men Hey, det fortæller jeg dem ikke 😄 *hi hi hi*)
I forhold til den opskrift som min svigermor, har givet mig, er der meget mindre fedtstof i denne chokoladekage, men det gør den altså ikke ringere. Den holder sig fint lækker uden at blive tør.
Ingredienser:
- 250 g. sukker
- 2 æg
- 1/2 dl. oliemargarine
- 225 g. hvedemel
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakao
- 2 dl. minimælk
Glasur:
- 1 stk. oliemargarine
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 1/2 spsk. kakao
- 50 g. kokosmel
- 1/2 – 1 dl. stærk kaffe
- 250 g. flormelis
Fremgangsmåde kage:
- Tænd ovnen på 180 gr.
- Pisk sukker og æg skummende
- Rør oliemargarinen i æggeskummet.
- Bland mel, vaniljesukker, kakao og bagepulver sammen og sigt det i æggeskummet skiftevis med mælken.
- Kom dejen i en bradepande (20 x 30 cm.) beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 20 min. Prik i kagen med en strikkepind og tjek om kagen er nok.
Fremgangsmåde glasur:
- Alle ingredienser til glasuren blandes sammen i en skål, og smør den på chokoladekagenkagen mens den stadig er lun.
God mandag❤
7 Kommentarer
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Maria Jaya Larsen
Der står ikke hvor meget kakao det skal i dejen
wpwarberg
Hej Maria. Sikke da noget… der skal 3 spsk. i. Jeg får lige opskriften rettet