Forleden kunne jeg ikke står for fristelsen af lækre friske ribs i Brugsen, så de kom med hjem og straks opstod en kage ide´.
Jeg tænkte at de små syrlige ribs skulle forenes med noget sødt.
I skabet fandt jeg nogle Daim, og endte ud med nogle lækre muffins med knasende Daim-stykker og de friske ribs.
Daimmuffins med små røde syrlige ribs
Helt bær´ligt…
… så er det ingen hemmelighed at jeg har en svaghed for Daim. I sær min mors hjemmelavet is med Daim-bund. Men cookies med Daim er altså også blandt min favoritter. Jeg kan især anbefale denne her opskrift, som jeg har lavet flere gange 😉
Opskiften på Daimmuffins med et twist af ribs
Daimmuffins
Ingredienser
- 100 gram Oliemargarine
- 100 gram sukker
- 2 tsk vanijesukker
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk. kakao
- 1½ pk dobbelt Daim
- 100 gram friske ribs
Sådan gør du
Pisk oliemargarinen med sukker og vaniljesukker, med en elpisker eller røremaskine.
Pisk det luftigt og pisk derefter de to æg i et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen.
Kom mælken i dejen sammen med sigtet hvedemel, bagepulver og kakao, og vend det hele sammen med en dejskraber.
Frigør ribsene fra stilkene, og rengør dem forsigtigt.
Vend forsigtigt ribsene med en spsk. hvedemel i en skål
Daim hakkes groft og tilsættes til sidst, sammen med ribsene.
Fordel nu Daim-dejen i 15 muffinsforme, men fyld dem ikke længere op end 3/4.
Bag de lækre Daim muffins ved 200 grader, hvor de skal have cirka 18-20 minutter.
Stik en strikkepind i en muffin for at tjekke at de færdige, og der ikke hænger dej ved pinden.
Lad de nybagte muffins med Daim køle lidt af, og spis dem friske
Pynt evt. kagerne med hakket Daim og ribs.
Ingen kommentarer