Denne her chokoladekage er uden tvivl den bedste og nemmeste der findes.
Den lykkes for mig hver eneste gang.
Opskriften vil jeg ikke snyde jer for, for den er bestemt værd at dele.
Jeg bager den i enten en bradepande på ca. 20 x 30 cm, eller som her i en springform.
En dobbelt portion passer som regel til en stor ovnbradepande.
6 spsk. kakao
250 g. hvedemel
200 g. sukker
1tsk. vaniljesukker
1½ tsk natron
1 nip salt
2 æg
150 g. oliemargarine eller smeltet margarine
2½ dl vand
Glasur:
Flormelis
kakao
vand.
Alle de tørre dele sigtes sammen. Tilsæt herefter æg, margarine og vand, og rør det hele godt sammen med enten en røremaskine eller en elpisker.
Kommes i bageformen, der enten er smurt eller med bagepapir.
Bages i ovnen ved 175 gr. i ca. 35 min.
I springformen skal den dog bages ca. 45 min.
Inden kagen tages ud tjekkes med en kniv eller strikkepind om den er nok.
Når kagen er kølet af, kommes glasuren på, og evt noget drys 🙂
Ingen kommentarer