Aftensmad Bagværk Opskrifter

Den lækreste kyllingetærte med bacon…

1516743771

Jeg elsker tærter. Både madtærter og søde tærter. Desværre deler børnene ikke helt min begejstring over tærterne, men det afholder mig altså ikke fra at lave dem. De skal jo lære at smage på noget forskelligt, og vores smagsløg ændre sig jo også.

Men da jeg lavede denne tærte til aftensmaden, var ordene de samme som de plejer: “jeg gider ikke have tærte”, “hvorfor skal vi ALTID have tærter?”, “Er der grøntsager i?, for jeg kan ikke lide varme grøntsager”, “Jeg er ikke sulten idag”…

Ikke ligefrem sætninger der får lysten til madlavningen til at stige flere grader, men jeg ved også udmærket, at vi bestemt ikke ALTID får tærter! Og ja, nogle gange er der grøntsager i, men ikke denne dag… Og mine børn er som regel sultne når vi når til spisetid…

Men så er det jo mega fedt, når man en gang imellem rammer plet med madlavningen, for selv om førnævnte sætninger blev sagt mens madlavningen stod på, så fik tonen en anden lyd da de smagte tærterne.

“Ej, mor, den smager mega godt”, “Skal vi ikke have rester i morgen – hvis der er mere tilbage”, “Det er den bedste tærte jeg har smagt”…

Når mine børn kommer med så rosende ord, så mener de det, og I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften, så I selv kan vurdere om mine børn har ret 😉

1516743771

Til 2 tærter:

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 50 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 150 g blødt smør

Fremgangsmåde:

  1. Rør vand, salt og grahamsmel sammen enten i hånden eller i en røremaskine.
  2. Tilsæt hvedemel og det bløde smør.
  3. Ælt til alle smørklumper er væk og dejen har samlet sig.
  4. Lad dejen hvile på køl i cirka 1 time (så er den lettere at rulle ud)
  5. Del dejen i to lige store stykker.
  6. Drys lidt mel på bordet og rul hver del ud med en kagerulle.
  7. Beklæd to tærteforme med dejen.
  8. Den dej der stikker ud over tærtedejen ruller du henover med kagerullen så du får en helt fin kant.
  9. Prik huller med en gaffel i tærtedejen.
  10. Forbag tærtedejen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Fyldet til tærten kan varieres alt efter smag, men til disse brugte jeg:

  • 2 kyllingebryster i mindre tern
  • 1 pk bacon i tern
  • 4 æg
  • 2 dl. mælk
  • 3-4 spsk. revet ost
  • salt, og evt. andre krydderier efter smag.

Fremgangsmåde:

  1. Steg bacon sprød, og lad det dryppe af på noget fedtsugende papir.
  2. Steg kyllingen på panden, så det er gennemstegt.
  3. Pisk æg og mælk sammen, tilsæt revet ost og krydderier.
  4. Tilsæt det ønskede fyld og bag tærterne færdige i ovnen. Det tager cirka yderligere 20-25 minutter.

VELBEKOMME 😊

 

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Du vil måske også kunne lide...