Bagværk By Warberg Chokolade Efterår... Opskrifter

Efterårs banankage.

Efterårs banankage med kvart

En skøn efterårs banankage til kollegaerne.

Det sker ind imellem at vi ikke får spist bananerne inden de er overmodne, og så er det jo oplagt at bage en banankage. Og denne her bagte jeg til mine kollegaer i sidste uge.

Jeg vidste at vi havde en lang dag foran os, og så er det jo altid dejligt med lidt sødt til at klare dagen på 😉

Min mor havde en rest kvark stående, som hun spurgte om jeg ikke kunne bruge? Så i stedet for at smide det ud, så kom jeg det i kagen.

Efterårs banankage med kvart

Banankagen pyntede jeg med hakkede ristede hasselnødder og en chokoladecreme, samt nogle efterårsblade lavet af hvid chokolade, tilsat lidt gylden farve.

Efterårs banankage med kvart

Efterårs banankage med kvart

Jeg fik ikke lige tage nogle billeder af hvordan jeg lavede bladene, så det må I have tilgode.

Men opskriften på banankagen skal I ikke snydes for. Måske skal jeres kollegaer også forkæles 🙂

Efterårs banankage.

8 pers.

Efterårs banankage.

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 1 dl. kvark
  • 2 æg
  • 1 tsk. vanilijepulver
  • 2 ½ dl. sukker
  • 3½ dl. hvedemel (helst Kage Hvedemel fra Finax)
  • 3 tsk. bagepulver
  • 50 g. mørk chokolade.
    Chokolade creme:
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 400 g flormelis
  • 30 g kakao
  • 100 g mørk chokolade, af god kvalitet
  • 2 spsk mælk.
  • Hasselnødder

Instruktion

  1. Pisk æg, sukker og vaniljepulver hvidt og skummende.
  2. Mos bananerne med en gaffel.
  3. Rør bananer og kvark i æggemassen.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
  5. Hak chokoladen fint, og kom det i dejen.
  6. Smør en springform på 24 cm. og held dejen heri.
  7. Bag kagen i ovnen ved 180 gr. i 40-45 min.
  8. Tjek om kagen er nok med en kniv eller strikkepind, og der ikke hænger dej ved.
    Smørcreme:
  1. Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle til den er fingervarm.
  2. Kom smørret i en skål til røremaskinen og pisk det i 2 min tid, og tilsæt derefter flormelis, lidt ad gangen og pisk ved lav hastighed til det er indkoorperet.
  3. Pisk det derefter i 4-5 min ved høj hastighed.Tilsæt kakaoen og mælken, og pisk til det er ensartet.Kom den smeltede chokolade heri, og pisk det til det lige er blandet, ved lav hastighed.
  4. Hasselnødderne ristes på en varm pande indtil skalen begynder at falde af.
  5. Kom nødderne på et viskestykke og fold viskestykket over, og gnid så resten af skallen falder af.
  6. Hak nødderne fint, men ikke til mel.
    Vigtigt:
  1. Kagen skal afkøles helt inden den pyntes med chokoladecreme og nødder.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg