Når man har en stak overmodne bananer liggende, så er det jo oplagt at bage en banankage.
Det er altid et hit herhjemme. En nem og simpel kage der smager godt uanset om den er bagt i en brødform, en rund springform eller som muffins,
Denne her banankage er bagt i en rund springform, overtrukket med et tykt lag chokoladeglasur, og i anledning af påsken, pyntet med 5 små reder lavet af en chokolade mousse fra Dr.Oetker, og nogle små likør sukkeræg, som jeg forresten ÆLSKER *hi hi*, I know – ikke særligt voksent eller noget, men tror seriøs jeg kunne spise det meste af en pose uden at få det dårligt. Men helt sikkert med et sukkerchok til følge *ha ha ha*
Til sidst blev kagen pyntet med lidt blomster, men de er altså ikke spiselige. Når jeg bruger ikke-spiselige blomster, bruger jeg altid Safety Seal. Jeg skyller forsigtigt blomsterne med vand, og når de er tørre, dypper jeg stilken i Safety Seal, så den bliver forseglet i voksen. Blomsterne lader tørre helt, inden de kommes på kagen.
Safety Seal kan du bl.a købe her (Reklamelink).
Opskriften på denne her lækre banankage:
En pyntet banankage…
Ingredienser
- 3 bananer
- ½ dl. kold kaffe
- 150 g. oliemargarine
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g. grofthakket mørk chokolade.
Glasur:
- 200 g. Flormelis
- 3 spsk. Kakao
- Lidt vand
Instruktioner
- Tænd ovnen på 175 g.
- Mos bananerne med en gaffel og bland dem med den kolde kaffe.
- Rør smør og sukker sammen, hvorefter du rører æggene i et ad gangen.
- Bland bagepulver i melet og rør det sammen med de mosede bananer og chokoladen.
- Hæld dejen i en smurt brødform eller en springform på ca. 24 cm., og bag kagen nederst i ovnen i ca. 1 time.
- Lad kagen køle lidt af inden servering.
Glasur:
- Bland flormelis med kakao, og tilsæt vand lidt efter lidt, ind til glasur er tyk og flydende.
- Hæld den over kagen, og lad den størkne inden du kommer pynt på, eller servere den 🙂
I forhold til rederne som jeg bare har lavet af en pose chokolade mousse fra Dr. Oetker, så kan du også sagtens selv lave en smørcreme eller frosting. Jeg er rigtig glad for opskriften her på frosting. Tilsæt blot noget kakao sammen med flormelissen inden det røres sammen med de andre ingredienser.
Og vil du selv lave en smørcreme, så finder du en opskrift her, på en anden banankage jeg bagte til mine kollegaer, i efteråret.
Rigtig god fredag til jer. Vi skal fejre sønnens 15 års fødselsdag senere i dag når han kommer hjem fra en uge i Berlin <3.
Lørdag har ældste teenageren galla, så der skal jeg sætte hår på hende og en veninde, inden vi skal ud og se dem på “Den røde løber”. I går fik hun kørerkort, og om kort tid kan vi forhåbentlig sætte studenterhuen på hendes hoved.
Shit man! tiden går stærk lige nu – og ungerne bliver bare alt for hurtig store…
Ingen kommentarer