By Warberg

Et veldækket bord skaber den gode stemning.

Et veldækket bord

Forleden havde vi besøg af mine kollegaer og deres ægtefæller, som jeg også skrev om her.

Og i løbet af dagen hvor jeg gik og dækkede bordet, med mine elskede hvide duge, sendte den ene af mine kollegaer en snap, for at hører om der nu var styr på alt 🙂

Som svar sendte jeg hende et lille “sneak peak” af bordet, for at forsikre hende om at der var styr på det meste  😉

Hendes svar var: Du er så viiiild <3

Og hvad vil jeg så sige med det?

Ja, måske er det viiiildt meget at gøre ud af en bordopdækning til en sommerfest for kollegaerne, men hvorfor?

Ikke for mig.

Jeg elsker det.

Og jeg kan bruge flere dage inden, hvor jeg får ideér og planlægger hvordan borddækningen skal være (altså jeg tænker ikke på det 24/7).

Og det gør sig gældende uanset om det er en børnefødselsdag, sommerfest, jul eller nytår, inde i vores stue, i et telt i haven eller hvor vi nu skal sidde.

Et veldækket bord

Mht. porcelæn og glas, så bruger jeg det vi har i skabene, så der er ikke den store variation der, men med servietter, lys, blomster, og andet pynt, får borddækningen forskellige udtryk.

Jeg har læste et sted at:

Et veldækket bord skaber den gode stemning

“Det kan godt være, det slet ikke synes så vigtigt. Men ikke desto mindre, så er der mange, der føler sig bedre modtaget og tilpas i dit hjem, hvis du sørger for at præsentere dem for et veldækket bord, når I skal nyde et godt måltid mad. Et veldækket bord er derfor noget, der i mange generationer er blevet sat pris på, og derfor er det bestemt også noget, som du bør have fokus på, når du får gæster på besøg i dit hjem.”

 

Den gode stemning skulle gerne komme fra gæsterne, men som skrevet herover, så tror jeg på at det veldækkede bord er med til at mine gæster føler sig velkommen og godt tilpas, og derfor er det med til at skabe en god stemning.

 

Og det med at dække pænt op, når vi får gæster, har jeg helt sikkert fået med hjemmefra. For jeg ved at min mor og far også gør det, og nyder et veldækket bord.

Min mor dækker altid bordet fint, hvorefter min far troligt tjekker om alle glas nu også står på “rad og række” *hi hi hi*, jo jo, der bliver ikke overladt noget til tilfældighederne der 🙂

Et veldækket bord

Én ting er så at jeg nyder at dække et flot bord, og gøre det pænt for vores gæster,

men når så det bliver både bemærket og værdsat, så varmer det og gør mig glad.

Og jeg ved at lige netop hende min kollega som skrev til mig, synes at det er fedt at jeg gør det, og hun ved også at jeg elsker det <3

Vinglas Broste Copenhagen smoke

I weekenden dækkede vi op til familiefest i vores carport, og med lyskæder, stofduge på bordene, puder og tæpper på bænkene, så blev det bare super hyggeligt. Det næste jeg skal dække op til bliver nok julebordet og nytårsbordet.

Og lige de to, glæder jeg mig rigtig meget til, selv om de højst sandsynligt kommer til at ligne dem fra de sidste par år, så skal der nok komme lidt nyt ind 🙂

Hvad med jer, nyder I ikke et veldækket bord, eller betyder det ikke noget?

Vinglas Broste Copenhagen smoke

Info:

De små lyserøde vandglas er fra SuperBrugsen, Vinglas fra Broste Copenhagen, Glasvaser fra IKEA (tror de er udgået), Tallerkenerne er en blanding fra Royal Copenhagen og Aida, Bestik er fra Marie Sohl, Duge og Servietter er fra Genbrug 🙂

2 Kommentarer

2 Kommentarer

 • Jette Thomsen

  Ved du hvad, Lena? Jeg har det præcis som dig, og jeg mener også, at maden smager bedre, når man har dækket pænt op…
  Har faktisk lige bestilt stof til juledug/servietter her i weekenden, og årets julebordstema er på plads 😉 Ved godt det er lidt tosset, men jeg hygger mig altså bare ved tanken…..
  Rigtig god dag til dig og dine kære og tusinde tak fordi jeg må læse med herinde…

  • wpwarberg

   Ja det er bare hyggeligt at begynde at planlægge julebordet og andet til julen . Jeg bestilte faktisk lidt nyt julepynt her weekenden , men altså der er jo kun 99 dage til jul *hi hi hi*, så jeg synes altså ikke du er tosset .
   Rigtig god dag til dig også, og synes det er så hyggeligt at du følger med

Læg en besked

Lignende indlæg