Bagværk By Warberg Mærkedage Opskrifter

Fastelavnskrans – Chaux au craquelin

Fastelavnskrans - Chaux au craquelin

Fastelavnskrans – Chaux au craquelin… ” Hvad er nu det? og fastelavn, burde det ikke være noget omkring påske i stedet for” tænker du måske…

Men ved I hvad, jeg tænker at kransen her sagtens kan spises både til fastelavn og påske, alt efter hvad man fylder i den 🙂

Om ikke andet så bagte jeg denne chaux au craquelin krans i forbindelse med fastelavn, og jeg synes ikke I skulle snydes for den.

Ide´en eller opskriften kan jeg slet ikke tage æren for, men det gør den altså ikke mindre god.

 

Dr. Oetker laver en gang i måneden en “bag live med Oetker”, hvor de har forskellige kendte bager til at bage live på Facebook, så man kan bage sammen med dem derhjemme.

Den første gang var med tidligere bagedyst deltagerJesper Søvndal, og han bagte chaux au craquelin, som små boller der blev fyldt med en lækker creme.

Men skønneste og dygtige Tanja, fandt på at pifte opskriften op med en par teske fulde cacao, og bage dem som en krans i stedet for.

Og den så bare så lækker ud, at jeg måtte forsøge at gøre hende kunsten efter. 

Fastelavnskrans - Chaux au craquelin

På Tanja´s instagram, Crumbsbytanja, har hun lagt en vejledning i hendes højdepunkt, og opskriften kan findes lige her hos Dr. Oetker.

Jeg har fyldt kransen med lidt kagecreme, karamel og en chokolademousse (også fra Dr.Oetker).

Fastelavnskrans - Chaux au craquelin

Hvad er en chaux au craquelin?

Måske ved du det allerede, måske ikke. Men det er en vandbakkelsesdej der bliver bagt med et kikselåg ovenpå. Under opvarmning vil kikselåge krakelere, som I kan se her under. Kransen eller bollerne er hule indeni, så de kan fyldes med creme eller hvad man nu er til.

Vandbakkelse med kiksetop

Og apropos påske, så kunne jeg da godt finde på at forsøge mig med en påskeudgave, men hvad skulle jeg fylde den med? Nogen forslag???

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg