Bagværk By Warberg Opskrifter

Glutenfri kage med flødecreme og bær

Glutenfri kage med flødecreme og bær

Forleden holdt vi sommerfest med mine kollegaer og deres ægtefæller her hjemme hos os.

Og vi havde bestemt valgt den helt rigtige dag, for vejret var skønt, og vi startede med at nyde en kop kaffe og et stykke kage (og måske også en lille Baileys) på terrassen, inden den stod på diverse spil i haven.

Mega hyggeligt. 

Til kaffen havde jeg lovet at bage en kage (der var ligesom ikke andre der tilbød det 😉 )

Aftensmaden fik vi udefra, så der ikke var nogen der skulle stå med det, ud over kødet der lige skulle grilles.

Glutenfri kage med flødecreme og bær

Inden jeg havde besluttet mig for hvad jeg skulle bage, have min ene kollega fortalt at hans kone ikke kunne tåle gluten.

Så selv om hun ikke mente jeg skulle tage hensyn til hende, så besluttede jeg, at jeg selvfølgelig skulle lave en glutenfri kage.

Så jeg gik på jagt efter oplysninger om, hvad man gerne må få, når man har glutenallergi.

Det endte med denne her super nemme glutenfri kage, som vi andre også sagtens kunne spise.

Faktisk kunne jeg nemt havde fundet på at lave noget lignende, selv hvis der ikke var nogen med glutenallergi.

En mandel-marengs bund med en lækker flødecreme og masser af røde bær (og egne blåbær fra haven), helt i firmaets farver 😉

Du kan sagtens komme andre bær eller frugter på, alt efter årstid og smag 🙂

Opskriften:

 

Glutenfri kage med flødecreme og bær

12 pers.

Glutenfri kage med flødecreme og bær

Ingredienser

    Bunde:
  • 8 æggehvider
  • 340 g. sukker
  • 340 g. mandler
    Flødecreme:
  • 5 dl. piskefløde
  • 5 spsk. flormelis
  • 2-3 tsk. vaniljesukker
  • Bær og blomster

Instruktion

    Bunde:
  1. Mandler hakkes mellemfint (ikke til mel)
  2. Æggehviderne piskes stive
  3. Tilsæt sukker, imens der fortsat piskes.
  4. Pisk videre til sukker og æggehvider er en flot sej marengs.
  5. Vend de hakkede mandler i, med en dejskraber.
  6. Kom bagepapir i bunden af 2 springforme på 22 cm. i dia.
  7. Fordel dejen i de 2 forme.
  8. Bag bundene ved 175 g. (ikke varmluft) i ca. 30 - 35 min.
  9. Lad bundene afkøle helt, inden de befries fra formene.
    Flødecreme:
  1. Pisk fløden med flormelis og vaniljesukker, til en let flødecreme, der lige netop kan danne små toppe.
  2. Fordel cremen på de kolde bunde og pynt med bær og blomster efter egen smag 🙂

Glutenfri kage med flødecreme og bær

Heldigt for os, så var der lidt rester til dagen efter, og unger var også vilde med den. Så den skal helt sikkert laves igen.

TIP: Bundene kan nemt laves dagen før, og blot opbevares i en lufttæt beholder eller pose til de skal bruges.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg