Alt det andet... Familien De skønne unger... Lærdom Tanker...

Hvad vi du være når du bliver stor?

Uddannelse og fremtidsplaner...

Med en datter der snart har afsluttet 1. år på HF, og en søn der starter i 8. klasse efter sommerferien, bliver der brugt rigtig meget tid, på at snakke om uddannelse og fremtidsplaner herhjemme.

Hvad vild du være når du bliver stor?

Hvilken retning skal man vælge?, for der er jo ikke bare lige sådan at lave om, når først valget er taget eller hvad? Og hvad er det egentlig lige man gerne vil lave “når man bliver stor”…?

Og så var det at jeg kom til at tænke på hvad jeg, som barn, egentlig ville være “når jeg blev stor” – og blev jeg så det? Både ja og nej. For jeg er slet ikke i den samme branche i dag, som jeg er uddannet i tilbage i 1995 (GISP ! – det er længe siden…)

Mens jeg stadig gik i de små klasser i folkeskolen, altså i 80´erne, drømte jeg om at blive bibliotekar – altså lige som hende den søde Anne Grethe, der sad på skolebiblioteket, med den der über seje røde blyant, der havde påmonteret et datostempel. Hun stemlede sirligt begge udlånskort der sad bag i bøgerne, og hvor det ene så kom i den sorte kartotekskasse, og den anden skulle blive bag i bogen. Wauw – jeg synes hun var sej, og så vidste hun bare alt om alle bøgerne på skolen – SÅDAN villle jeg også være… 😉

Uddannelse og fremtidsplaner...

Ja, okay, og hvad der så skete, kan jeg ikke huske, men bibliotekaruddannelsen nåede jeg aldrig til. Og i slutning af 7. kl. “spåede” min daværende klasselærer, at jeg ville ende bag disken hos en bager… – og skræmmende nok så fik han faktisk en lille smule ret.

For efter en praktikperiode i 8. klasse, hvor jeg først var nogle tirsdage eftermiddage hos en isenkræmmer, hvor jeg kun blev sat til at tørre porcelæn af, og nogle andre tirsdage på kontoret på kommunen, hvor jeg kun skulle pakke breve, var jeg ret overbevidst at det i hvert fald ikke var nogle af de veje jeg skulle gå…MEN så i 9. klasse var jeg 14 dage i praktik i vores lokale SuperBrugs, og det var bare lige mig. Jeg fik lov til at lave en hel masse forskellig ting, og skulle ikke kun tørre bundhylder af eller trimme hylder. Efter de 14 dage, var jeg klar til droppe resten af 9. klasse, og fortsætte i Brugsen.

Men, som den snusfornuftige pige jeg var ;), valgte jeg at færdiggøre 9. klasse, og tog derefter 1 år på handelsskolen (som dengang hed HG), for så gå i lærer som butiksassistent i 2 år. – DONE! det var min uddannelse, i hvert fald på papiret.

Hallo man, jeg så da super godt ud i min “uniform” , udlært som butiksassistent *ha ha ha*

Uddannelse og fremtid

Dengang var ikke så mange valgmuligheder, som i dag

Så valget var let for mig. Men med alle de muligheder der er i dag, kan jeg godt forstå, at det er svært for de unge at vælge hvilken vej de skal gå.

Nå, men selv om jeg efterfølgende har taget et hav af kurser, så er det aldrig blevet til en anden uddannelse, men alligevel har jeg haft forskellige jobs siden. Jeg fortsatte i “Brugs-Verdenen”, først på fuld tid og senere på deltid, indtil 2006. I 2001 fik jeg ved siden af Brugs jobbet, et deltids kontorjob, som bogholderi-/kontorassistent. Og med en dygtig revisor, der aldrig var længere væk end et telefonopkald, så fik jeg lært en masse herom.

Sidenhen har jeg haft job i en møbelforretning som sælger- og kontor”mus”, og efterfølgende røg jeg ind i lastbil/ trailerbranchen, også som kontorassistent, men med opgaver lige fra bogholderi, til lager, til produktionsplanlægning, ja stort set alt. Dog har jeg aldrig lavet noget på en lastbil eller trailer (hvilket de fleste nok vil sætte pris på 😉 ) Men lige I dette job lærte jeg så sindsyg meget, som jeg ikke tror nogen som helst uddannelse nogen sinde ville have kunnet lære mig. Det var faktisk ikke kun jobmæssigt, men også på det personligeplan, som bestemt ikke er mindre vigtigt.

I dag sidder jeg så som sagskordinator hos en ejendomsmægler – hvilket jeg da nok aldrig havde set som en jobmulighed. Men da muligheden bød sig, kunne jeg ikke sige nej. Det er et meget spændende og lærerigt job. Jeg lærer dagligt noget nyt, for i den branche er der ikke meget der står stille 🙂

Så det er altså aldrig for sent at skifte spor 😉

Og her sidder jeg så i dag. Ville jeg vælge samme spor hvis jeg skulle gøre det om? Måske, måske ikke?

Der er 2 jobs som jeg i flere omgange har drømt om, hvis jeg kunne vælge på “alle hylder” uden tanke på hverken geografi, forstand eller andet. Den ene er dekoratør, og havde det ikke været fordi, at man i sin tid, kun kunne tage uddannelsen i Kbh. og et sted mere, langt væk fra min mor ;), så havde jeg nok taget den uddannelse.

Det andet job er meget langt fra hvor jeg er i dag. Jeg har nemlig gerne ville være arkæolog! (Ja, den havde I nok ikke set komme!!!) Men det havde nok i første omgang krævet, at jeg havde hørt en del mere efter i historietimerne…. 😉

Kan I se mig ligge her med en lille ske i hånden og grave efter fortidsfund *ha ha ha*? (Not so much)

Uddannelse og fremtidsplaner...

Og så lige tilbage tilbage ham min klasselære i 7. klasse, som mente at jeg skulle stå bag disken hos en bager, han fik jo ret med forretningsdelen, dog har jeg aldrig arbejdet hos en bager… MEN til gengæld elsker jeg at bage hjemme i mit lille køkken 😉

Hvilken retning mine 2 teenager vælger, er ikke helt fastlagt endnu. Den ene er dog tættere på end den anden. Så kun fremtiden og tiden vil vise hvilket erhverv de ender i.

Hvad ville du være når du blev “stor”? Og blev du det?
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg