Vi elsker at grille, uanset om det er sommer eller vinter. Og ofte så får vi flütes til. De 2 store af børnene og jeg ELSKER hvidløgsflütes gerne dem man køber der er fyldte med den lækreste hvidløgssmør, som nærmest bare løber ud af brødet – I know, det er overhovedet ikke sundt, men nogen gange er det altså okay, at alt ikke går op i skyr og spelt ;), og faktisk får vi også altid en slags salat til… 🙂
Hvidløgsflütes der bare søpper i smør….
Nå, men igår grillede vi og jeg forsøgte mig med hjemmebagte hvidløgsflütes med et twist af frisk basilikum. De blev bare så lækre!
Hemmeligheden? : SMØR SMØR SMØR – og det skal altså være den rigtige af slagsen, ikke et eller andet blandingsprodukt med masser af vand og olie.
Ud af opskriften på det øverste billede fik jeg 4 flütes.
Vejledning:
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie, honning og durummelet. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Dejen må ikke blive tør, den må gerne være lidt klistret.
- Ælt dejen godt igennem. Lad her efter hæve i en time på køkkenbordet med et viskestykke over.
- Imens rører du det bløde smør sammen med presset hvidløg og helt fint skåret basilikum.
- Drys mel på bordet. Del dejen i fire lige store stykker.
- Hvert stykke dej rulles ud til en aflang firkant. Kom 1/4 af smørret på hver. Rul dejen til en pølse på den lange led. Skær igennem ”pølsen” (på nær et par centimeter) og sno stikkerne om hinanden.
- Lad efterhæve en ½ times tid på en bageplade med bagepapir, igen med et viskestykke over.
- Bages cirka 20 minutter ved 200 grader (varmluft ovn).
- Jeg bagte de 2 af dem uden fyldet, og brugte kun 75 gram smør. De blev også super fine, men næste gang vil jeg også komme smør i dem, men uden hvidløg og basilikum.
Jeg bager ofte flere forskellige slags flütes og kommer dem i fryseren, så er det nemt at tage dem op når vi skal grille, en af mine andre favoritter er disse med gulerødder og sesam.
Har I en helt bestemt favorit flütes?
Ingen kommentarer