Aftensmad Bagværk Grill Mad Opskrifter

Hvidløgsflütes med et twist af basilikum…

 

hvidløgsflütes de bedste af slagsen

Vi elsker at grille, uanset om det er sommer eller vinter. Og ofte så får vi flütes til. De 2 store af børnene og jeg ELSKER hvidløgsflütes gerne dem man køber der er fyldte med den lækreste hvidløgssmør, som nærmest bare løber ud af brødet – I know, det er overhovedet ikke sundt, men nogen gange er det altså okay, at alt ikke går op i skyr og spelt ;), og faktisk får vi også altid en slags salat til… 🙂

Hvidløgsflütes der bare søpper i smør….

Nå, men igår grillede vi og jeg forsøgte mig med hjemmebagte hvidløgsflütes med et twist af frisk basilikum. De blev bare så lækre!

Hemmeligheden? : SMØR SMØR SMØR – og det skal altså være den rigtige af slagsen, ikke et eller andet blandingsprodukt med masser af vand og olie.

Hvidløgsflütes - de lækreste af slagsen

Ud af opskriften på det øverste billede fik jeg 4 flütes.

Vejledning:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie, honning og durummelet. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Dejen må ikke blive tør, den må gerne være lidt klistret.
  • Ælt dejen godt igennem. Lad her efter hæve i en time på køkkenbordet med et viskestykke over.
  • Imens rører du det bløde smør sammen med presset hvidløg og helt fint skåret basilikum.
  • Drys mel på bordet. Del dejen i fire lige store stykker.
  • Hvert stykke dej rulles ud til en aflang firkant. Kom 1/4 af smørret på hver. Rul dejen til en pølse på den lange led. Skær igennem ”pølsen” (på nær et par centimeter) og sno stikkerne om hinanden.
  • Lad efterhæve en ½ times tid på en bageplade med bagepapir, igen med et viskestykke over.
  • Bages cirka 20 minutter ved 200 grader (varmluft ovn).
  • Jeg bagte de 2 af dem uden fyldet, og brugte kun 75 gram smør. De blev også super fine, men næste gang vil jeg også komme smør i dem, men uden hvidløg og basilikum.

Hvidløgsflütes - de lækreste af slagsen

Jeg bager ofte flere forskellige slags flütes og kommer dem i fryseren, så er det nemt at tage dem op når vi skal grille, en af mine andre favoritter er disse med gulerødder og sesam.

Har I en helt bestemt favorit flütes?

 

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg