Pærer, chokolade og mynte – mínder mig om en helt bestemt, måske lidt 80ér agtigt, dessert –
nemlig Pærer belle Helene.
Kan I huske den?
Og det var med denne dessert i hovedet, at jeg bagte denne her kage.
Mums siger jeg bare…
Opskriften på denne lækkerhed:
3 æg
250 g. sukker
250g. hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vanilliesukker
50 g. hakket mørk chokolade
1 dåse syltede pærer (6-7 halve), i tern
Pebermyntedråber
50 g. mørk chokolade.
Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend de øvrige ingredienser i.
Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm.), eller en springform, og bag kagen ved 180 gr. i ca 1 time.
Tjek dog kagen undervejs, og stik i den med en kniv eller strikkepind, og tjek om den er nok.
Når kagen er bagt, smeltes det sidste chokolade, enten over vandbad eller i microovnen,
og et par myntedråber tilsættes.
Den smeltet chokolade kommes over kagen, og den er klar til servering.
Den smager nemlig allerbedst, mens den stadig er lun…
Velbekom og god mandag ♡
Ingen kommentarer