På torsdag er det Halloween, hvilket selvfølgelig ikke skal gå helt ubemærket hen 🙂
Så i lørdags fik Sofie skåret et græskar ud, som hun synes det skulle være. Jeg må sige at jeg er ret stolt over hendes iver og tålmodighed. For mens jeg kun lige hjalp med at få toppen skåret af, og tegnet motivet op, så klarede hun helt selv at få den tømt for kerner og indmad, samt at få motivet skåret ud. Det tog virkelig lang tid – tror hun brugte et par timer, men ikke på et eneste tidspunkt var hun ved at opgive.
Sofie fandt motivet på Pinterest, hvor der er masser af inspiration at hente.
Jeg mindes ellers sidste år, hvor jeg næsten lavede hele hendes græskar.
Og sådan en omgang, kræver jo lidt forkælelse. Så jeg bagte en nem og lækker Halloween chokoladekage imens, som jeg skar ud som et græskar, pyntet med hvid chokoladecreme og lidt forskelligt pynt 🙂
Uhyggelig øjne og lidt guf.
Denne Halloween chokoladekage er virkelig nem at lave, så du kan sagtens nå at bage den inden på torsdag 🙂
Ingredienser
- 3 spsk. kakao
- 250 g. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. natron
- 2,5 dl. mælk
- 225 g. hvedemel
- 100 g. oliemargarine
- Hvidchokoladecreme:
- 175 g. hvid chokolade
- 2,5 dl. piskefløde
Instruktioner
- Start med at lave chokoladecremen:
- Hak den hvide chokolade fint, og kom det i en skål.
- Kom piskefløden i en gryde, og varm de op til kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå ca. 1 min.
- Rør herefter stille og roligt rundt i fløde-chokoladeblandingen, til chokoladen er smeltet og helt homogent.
- Kom husholdningsfilm over, så det kommer ned og røre ved chokoladeblandingen, så der ikke dannes "skind" på.
- Stil cremen på køl, og lad den blive helt kold.
- Kagen:
- Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen på røremaskinen eller en elpisker.
- Tilsæt mælk, mel, kakao og oliemargarine lidt af gangen.
- Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag kagen ved 200 grader i 30-35 min.
- Kagen sættes til afkøling.
- Når kagen er kølet helt af, udskæres den, så den ligner et græskar.
- Den kolde creme tages ud af køleskabet (den SKAL være helt kold)
- Pisk nu cremen med en elpisker, så den lige akurat danner små toppe.
- Pas på ikke at overpiske den.
- Hvis du vil have farve i cremen, er det nemmest at gøre det inden du pisker den.
- Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl eller lign. og sprøjt så små toppe på kagen, og pynt den efter ønske.
Nu er græskarhovederne sat ud og klar til at skræmme onde ånder væk 🙂
Tjek evt. min Instagram for at se græskarret med lys i 😉.
Men ellers er det ikke fordi vi gør en masse ud af Halloween herhjemme. Sidste år fik vi da lavet lidt forskelligt pynt, som helt sikkert også skal op igen.
Pynten fra sidste år, kan I se her og her.
2 Kommentarer
Kirsten H. Carlsen
Hvilken slags brandepande passer kagen til? Er det de store af slagsen? Glæder mig til at prøve den flotte kage
wpwarberg
Hej Kirsten. Min bradepande er ca 25 x 35 cm. God fornøjelse med den .