Vi nyder de sidste timer af efterårsferien herhjemme, det er søndag og den står på ren afslapning, og klargøring til den kommende uge. Det er for alvor blevet efterår udenfor. Bladende falder af træerne i store mængder, og det er vådt og blæsende. Men ind imellem titter solen heldigvis også frem, og fremhæver de smukkeste farver på de blade der endnu ikke er faldet ned. Røde, grønne, gule og orange. Lige så meget som jeg elsker de helt spæde lysegrønne blade, der er et tegn på forårets kommer, elsker jeg disse gyldne farver om efteråret.
Jeg her endnu engang været i gang med æblerne fra min kollegas have.
Og denne gang blev det til nogle lækre æblehorn med kanel og mandler.
Jeg elsker kombien mellem det syrlige fra æblerne, sødmen fra kanelet og så mandlerne der knaser. Hornene smager fantastiske nybagte, men kan også sagtens fryses, og lunes en smule uden at de bliver tørre.

Af denne portion fik jeg 16 velsmagende horn.
Ingredienser:
- 25 g. gær
- 3 dl. mælk
- 50 g. oliemargarine
- 1 spsk. sukker
- 1 stk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 6-7 dl. hvedemel
- 2 æbler
- Kanelsukker (kanel og sukker blandet sammen)
- 20 hakkede mandler
- æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Kom mælk og margarine i en lille gryde og lun det til det er lillefingervarmt.
- Rør gæren ud i mælkeblandingen.
- Tilsæt, sukker, vanilje, salt og æg.
- Kom hvedemelet i lidt ad gangen mens dejen æltes. Jeg bruger min røremaskine.
- Når dejen er bød og smidig, dækkes skålen til og dejen skal hæve i 30 min.
- Efter hævning deles dejen i 2 og rul hver del ud til en cirkel, der hver deles i 8 slices.
- Æblerne skælles og skæres i mindre både.
- Kom 2-3 både på hver slice i den brede ende.
- Drys med kanelsukker på både æbler og ud til spisen af hver slice.
- Drys tilsidst med lidt hakkede mandler.
- Rul hornene fra den brede ende, og ud med spidsen, og placere hornene, med spidsen nedad, på en bageplade med bagepapir.
- Tildæk hornene med et viskestykke, og lad dem efterhæve 15 min. mens ovnen varmes op.
- Pensel hornene med sammenpisket æg, inden de bages i ca. 15 – 17 min. ved 200 grader.
- Lad hornene afkøle en smule inden de evt. pyntes med lidt chokolade eller glasur.


Ingen kommentarer