Bagværk By Warberg Madpakker Opskrifter

Lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel.

Lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel.

I morgen banker hverdagen på døren igen efter juleferien, og dermed skal vi også igang med madpakkerne igen.

Så I dag bagte jeg en stak lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel.

Jeg glæder mig faktisk lidt til at komme tilbage til hverdagen, selv om det også har været rigtig dejligt med en lang juleferie :), men madpakkerne dem har jeg altså ikke savnet i juleferien, dem gad jeg godt undvære i hverdagen, men det går vidst ikke 😉

Lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel.

Oftest når jeg bager pølsehorn, så tilsætter jeg revet squash til dejen, både for at gøre dem lidt sundere, men de bliver også virkelig lækre og saftige af det. Men i dag droppede jeg squashen og tilsatte noget fuldkorns speltmel, for at gøre dem lidt grovere. Og det blev virkelig nogle lækre pølsehorn, og ikke spor tørre. 

Børnene har i hvert fald godkendt dem, og bedt om at der kommer en i madpakken i morgen 🙂

Opskriften på mine pølsehorn med squash finder du her.

Lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel.

Opskriften på pølsehornene fra idag finder du her:

Lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel

32 stk

Lækre pølsehorn med fuldkorns speltmel

Ingredienser

  • 4 dl. mælk
  • 2 pk. gær
  • 1 stor håndfuld solsikkekerner (eller efter smag)
  • 160 g. flydende oliemargarine
  • 2 æg
  • 2 tsk. fint salt
  • 2 tsk. sukker
  • 300 g. fuldkorns speltmel
  • ca. 500 g. hvedemel + lidt til udrulning.
    Til pensling
  • 1 æg
  • lidt fint salt
  • 32 pølsehorns pølser eller brunch pølser.

Instruktion

  1. Lun mælken til det er lillefinger varmt.
  2. Opløs gæren heri.
  3. Tilsæt salt, sukker, æg og oliemargarine, og rør det godt sammen.
  4. Kom fuldkorns speltmelet i, og rør det rundt til der ikke er flere klumper.
  5. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Den må ikke blive tør!
  6. Stil dejen til hævning med et klæde over, ved stuetemperatur, i 30 min.
  7. Efterhævning, hældes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 2 lige store stykker.
  8. Hvert stykke dej rulles ud til en stor cirkel, på omkring 50 cm. i dia., der deles i 16 slices (32 ialt).
  9. Kom en pølse på hver slice, i den brede ende, og rul dejen om pølsen, ind mod midten af cirklen.
  10. Læg pølsehornene, med snippen nedad, på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve igen i 30 min.
  11. Pisk ægget sammen med lidt salt, og pensl pølsehornen, inden de bages i ovnen, ved 200 gr. (ikke varmluft) i ca. 17 min. eller til de er gyldne.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg