Lagkage med vanilje-, hindbær- og stracciatelli mousse
1. maj 2018
Hvad giver man manden der har “næsten” alt…?
Da vi tilbage i januar, skulle til reception ved min kusines mand, der havde åbnet sin egen cykleforretning – P-Dahl i Kolding, skulle vi selvfølgelig have en gave med. men i stedet for at komme med 2 fl. vin, som de fleste andre, fandt jeg på at lave en lagkage til ham. For da han har en rigtig sød tand, tænkte jeg at det ville falde i god jord.
Og det gjorde det heldigvis 🙂
Lagkagen har en nøddebund, herpå en stracciatella mousse, en hindbær mousse, knuste Daim og til sidst en vanilje mousse. Og så blev den pyntet med hindbærgele ringe, chokolade spiraler og lidt cykelpynt.
Lige nu kører P-Dahl en konkurrence på Facebook om 2 cykelhjelme, en til dig og en til en du har kær <3. Så hop ind på deres Facebook side lige her, og deltag. For vi ved jo godt hvor vigtig det er at bruge cykelhjelm, når vi færdes i trafikken på cykel – (siger hende der faktisk ikke ejer en, men det gør mine børn … Som om de kan bruge en mor med hul i hovedet til noget…???)
Nå, men tilbage til lagkagen, og opskriften som I kan finde lige herunder.
400 g hindbær (helst friske bær, hvis frosne tilsættes lidt ekstra flormelis)
5 spsk. flormelis
1 vaniljestang
1 tsk. citronsaft
140 g Skyr
2,5 dl piskefløde
evt. rød frugtfarve
Sådan gør du
Kom husblas i kold vand i 10 min. Imens koges hindbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Det skal koge indtil hindbærrene er udsmattede. Det tager ikke ret lang tid.
Hindbærmassen sies, så kernerne sies fra. Få alt det saft og kød med gennem sien som muligt, det et det, der giver smag.
Vrid den udblødte husblas og kom det i den varme/lune hindbær blandingen og rør rundt indtil husblassen er opløst i blandingen. Lad nu blandingen køle af ved stuetemperatur, endelig ikke i køleskabet da husblassen da vil sætte sig.
Hvis du vil pynte kagen med hindbær gele cirkler, som jeg har gjort, så fyld nu lidt af hindbærblandingen i formene og kom dem i fryseren.
Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i. Resten af den stuetemperarede hindbærmasse vendes forsigtigt i flødemassen. Hvis du synes moussen mangler lidt rød farve, da tilsæt lidt rød frugtfarve.
Fordel nu hindbærmoussen over den nedkølede stracciatella mousse og sæt på køl i 3 timer eller i 1 time i fryseren for at speede afkølingen op, så den hvide vaniljemousse kan komme hurtigere ovenpå.
Hak Daimen i grove stykker, og fordel den oven på hindbær mooussen.
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum.
Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.
Anvend en kageringe der er ca. 26-28 cm i diameter.
Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten.
Placer kageringen udenom kagen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af kagen.
Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over).
Ingen kommentarer