Bagværk Opskrifter

Lækre kanelsnegle…

lækre og luftige kanelsnegle

I aften kl. 20.00 på TV2 starter et nyt kageprogram med Mette Blomsterberg i spidsen, nemlig SUKKERTOPPEN. Og jeg skal helt sikker se med. Det kunne jo være at man kunne blive inspireret 😉

For at lade op til i aften, vil jeg dele opskriften på disse lækre kanelsnegle, som både smager skønt helt friskbagte, men som også sagtens kan fryses, og efter optøning så giv dem 10 sek. i micronovnen, inden servering, så er de som friskbagte 👌

1516743786

Til ca. 32 stk.

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl. mælk
  • 3 æg
  • 100 g. oliemargarine
  • 100 g. sukker
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • Ca. 700g Hvedemel

Remonce

  • 250 g blødt smør
  • 100 g. sukker
  • 150 g. brun farin
  • 3 spsk. kanel

GLASUR

  • 300 g. flormelis
  • Ca. 4 spsk. vand

 

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt æg, sukker, smør, vanilje, kanel, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat. Den skal være lidt klistret, da den ikke må blive for tør.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
  4. Imens laves remoncen. Bland smør,sukker, farin og kanel.
  5. Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
  6. Drys lidt mel på bordet og del dejen i 2. Tag den ene halvdel og rul den ud til en rektangel på ca. 0,5 mm tykkelse.
  7. Smør halvdelen af remoncen ud i et jævnt lag og rul derefter dejen sammen til en pølse – rul den stramt.
  8. Skær dejen ud i 16 stykker med en tykkelse på ca. 3 cm. Kom sneglene på en bageplade med papir og tryk dem lidt flade.
  9. Gør det samme ved sidste del dej.
  10. Lad dem efterhæve, tildækket, i ca. 45 min.
  11. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min ved 180 grader, indtil de er gyldne.
  12. Når sneglene er lune, laves glasuren.
  13. Dekorer sneglene med glasuren.
1516743786
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg