Endelig fredag og weekend… Synes det var tiltrængt, efter en travl uge på jobbet og med diverse arrangementer for børnene.
Fredag betyder også tidlig fri fra arbejdet, og der er derfor tid til at bruge lidt mere tid i køkkenet.
Så her til aften stod der luxus hotdog på menuen,
med hjemmebagte brød og hjemmelavet agurkesalat og ristede løg.
Opskriften på brødene har jeg fundet hos her hos Valdemarsro , og de smager virkelig godt.
Denne portion giver 10-12 brød, alt efter hvor store man ønsker dem.
- 3 dl. lunkent vand
- 1 dl. mælk
- 50 g. gær
- 1/2 dl olivenolie
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1/2 tsk. kardemomme
- 200 g. grahamsmel
- ca. 450 g. hvedemel
- 1 ekstra æg til pensling, samt sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter mælk, olie og æg
- Rør salt, kardemomme, sukker og grahamsmel i gærblandingen.
- Tilsæt nu hvedemelet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig.
- Lad dejen hæve i ca. 30-40 min. i skålen.
- Form herefter 10-12 aflange pølsebrød.
- Kom brødene på en bageplade med bagepapir.
- Lad nu brødene efterhæve 30 min.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- Bag brødene ved 190 g. i ca. 12-15 min.
Ingen hotdog uden agurkesalat og ristede løg.
Og faktisk er det super nemt at lave begge dele selv. Og det passer lige med hævetiden på brødene.
Agurkesalat:
- 2 agurker
- 2 1/2 dl. klar eddike
- 1 1/2 dl. sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skær agurkerne i helt tynde skiver. Jeg bruger en flad ostehøvl i jern.
- Bland eddike, sukker, salt og peber sammen, og kom det over agurkerne.
- Lad det hele stå på køkkenbordet i min. 45min..
- Rør gerne i agurkerne nogle gange mens det står og trækker.
- Smag til om der skal mere salt og peber i
- Held væden fra, og servere..
Ristede løg:
- 1 stort eller 2 mindre løg
- 3 dl. olie
- 1/2 dl. hvedemel
- Groft kværnet salt.
Fremgangsmåde:
- Skær løgene ud i fine tynde skiver.
- Skil alle ringene fra hinanden og kom dem i en skål.
- Drys melet over løgene og rør rundt.
- Kom løgene i en sigte, og ryst det overskydende mel af.
- Varm olien i en lille gryde.
- Når olien er godt varm kommet lidt af løgene i af gangen, og steges lysebrune.
- Tag de færdige løg op, og læg dem på noget fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Vi fik selvfølgelig også både ketchup, remoulade og sennep til, men dog ikke hjemmelavet i denne omgang.
Hvis jeg selv skal sige det så slår disse luxus hotdog, pølsemandens hotdog, med flere længder, men det er selvfølgelig en smags sag 😉.
Skøn fredag aften og weekend til jer ❤
Ingen kommentarer