Alt det andet... Kreativitet Oprydning

Noget om oprydning og kreativitet…

Noget om oprydning og kreativitet... Pigeværelse

Indlægget i dag handler ikke om hverken kage eller krea – og så alligevel lidt måske…

Med et nyt år, der allerede er godt i gang, er jeg gået i gang med en gevaldig omgang oprydning.

Jeg tager lidt af gangen, som tiden og lysten er til det. Men planen er at jeg skal HELE vejen rundt!!!

Og hvorfor så det??

(altså ud over at min mand synes jeg har alt for mange ting i køkkenskabene/ -skufferne… Jeg mener nu mere det er et spørgsmål om at vi ikke har nok skabe og skuffer 😉 *hi hi hi*)

JO! , for den der følelse jeg får når der er ryddet op i noget, som alligevel ikke bliver brugt. Noget som bare har lagt i skabet i alt for længe – Den følelse er bare fed! Men det giver også mig en vis ro, at jeg ved at nu er der styr på det skab, den skuffe, den kasse eller et helt rum.

Kender du mon det?

Jeg startede faktisk allerede lige efter nytår, med at få ordnet Sofie´s værelse. Mens vi var på arbejde den 3. og 4. januar, blev hun passet ved Bedsterne, og jeg brugte derfor de “frie” timer på at få ryddet ud og op på hendes værelse.

Alle kasser, skuffer og skabe blev tømt og ordnet.

Samtidig fik værelset en lille make-over, så det blev mere up-to-date, i forhold til hendes alder og de ting hun nu engang elsker at lege med. Heldigvis blev hun rigtig glad for resultatet 🙂

Faktisk smittede oprydningen så meget af på ældste teenageren, at hun også fik givet hendes værelse en ordentlig tur 🙂

Noget om oprydning og kreativitet... Pigeværelse

Nå, men jeg er jo slet ikke i mål endnu. Men det er også okay. Tror på at det er nemmest at tage det lidt i bidder.

Det vi ikke længere bruger, giver jeg enten til andre der kan bruge det, til genbrug eller sælger det videre, så andre kan få glæde af det.

Tilbage til det med krea/ kreativitet…

For med alt det her oprydning kunne man måske godt frygte lidt at min kreativitet forsvinder lidt…

”Hvis et rodet skrivebord er tegn på et rodet sind, hvad er et tomt skrivebord så udtryk for?” (Eistein)

En undersøgelse viser nemlig, at rodede omgivelser ligefrem kan sætte fut under din indre idé-generator og stimulere kreative tanker. ”Kreative mennesker føler sig fri for begrænsninger i rodede omgivelser. Det hjælper dem til at bryde den traditionelle tankegang og skabe nye vinkler, mens ordnede omgivelser fordrer sikre løsninger,”, ifølge forsøgsleder Kathleen Vohs.

MEN jeg får altså mere lyst til at være kreativ når jeg kan overskue hvad jeg har i kreaskabet eller -skabene. Og så kan det godt være at jeg roder igen, mens jeg laver noget kreativt. Til gengæld er det nemt at rydde op, når tingene har en fast plads i skabet.

Så jeg fortsætter med min oprydning og at være kreativ 🙂

Rigtig god weekend der ude ❤️

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg