Bagværk Opskrifter

“Pegepinde”

Selv om de to største af mine unger ikke skal i skole lige for tiden, pga lock-out,
så har jeg alligevel bagt lidt til madpakkerne, for de skal vel afsted engang igen…
 
Disse “pegepinde” er et hit,
også når man går i børnehave.
 

Opskriften skal I ikke snydes for:
 
Ca. 40 stk – alt efter længde og tykkelse.
 
6 dl. lunkent vand
50 g. gær.
1-1½ tsk. salt
½ ps. 5-kornsblanding
1 dl. fromage fraiche
150-200 gr. rugmel
Hvedemel.
 
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, 5 kornsblanding og fromage fraiche.
Kom rugmel i – mængde alt efter hvor grov man vil have dem.
Rør godt – brug gerne maskine.
Kom hvedemel lidt af gangen indtil dejen er godt luftig, ikke for tynd, men gerne lidt klisteret.
 
Lad den hæve under et fugtigt viskestykke i en times tid.
 
Kom mel på bordet, og ælt lidt af melet ind i dejen, så den ikke klister mere,
 og rul den ud i ca 1-1½ cm. tykkelse til et rektangel.
 Bredden skal væren længden på dine pinde.
Skær herefter stængerne ud i ca. 1½-2 cm. bredde.
 
Når stængerne ligges på bagepladen snoes de nogle gange rundt.
 
Efterhæver ca. 15 min.
 
Bages ved 200 gr. i 10-12 min.
 
“Pegepindene” kan sagtes fryses og tages op om morgenen til madpakken.
 
Velbekom 🙂
 
 
 
 
Og så er jeg meget tæt på at runde 200 fantastiske faste læsere.
Hold hvor er I skønne 🙂
 og når det sker så skal det helt sikkert fejres.
Men desværre lukker Google friend connect ned til 1. juni,
så husk også at I kan følge med via Bloglovin.

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg