Bagværk By Warberg Opskrifter

Rabarbercrumble med lakrids marcipan

Rabarbercrumble med lakrids marcipan

Mandag igen, og en dejlig afslappende weekend er slut. Men med endnu en 4 dags uge, for mit vedkommende, så er det da lige til at holde til 🙂

 Ud over at weekenden bød på ren afslapning med hækletøjet i sofaen og på terrassen, samt fejring af min mor, så blev der også tid til en lille kage. En super nem en.

Den sidste pose rabarber fra fryseren, blev brugt til denne rabarbercrumble.

Ud over rabarberne rev jeg en rest marcipan med lakrids, inden crumble-dejen kom på.

Lakridssmagen er perfekt sammen med de syrlige rabarber. Men jeg elsker også både lakrids og rabarber 🙂

Rabarbercrumble med lakrids marcipan

Til den lune rabarbercrumble serverede jeg cremefraiche, mens manden dog mente at en klat flødeskum eller vaniljeis, havde været bedre ;), og det vil jeg da ikke afvise 🙂

Nem rabarbercrumble med lakrids marcipan

Rabarbercrumble med lakrids marcipan

Rabarbercrumble

Ingredienser

  • 100 g. sukker
  • 100 g. havregryn
  • 100 g. smør
  • 500 gr. optøede rabarber i mindre stykker
  • evt. 4 spsk. sukker
  • 75 g. Odense marcipan lakrids
  • Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis - som tilbehør

Instruktion

  1. Kom rabarberne i et fad, og drys evt. med de 4 spsk. sukker (Hvis du ønsker en sødere udgave)
  2. Smør, havregryn og sukker blandes sammen til alle smørklumper er væk.
  3. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og drys det over rabarberne.
  4. Kom herefter crumble-dejen over rabarberne.
  5. Bages i en varm ovn ved 200 gr. i ca. 25 min. til overfladen er gylden.
  6. Lad crumblen stå og dampe lidt af, så den kun er lun når den serveres sammen med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis ( eller alle 3 dele 🙂 )

Opskrift på nem crumble med lakrids marcipan

Marcipanen med lakrids var også en rest jeg havde i fryseren, og jeg har ikke lige kunne finde den andre steder end i grænsebutikkerne lige pt. Men mon ikke den kommer på Odense´s hjemmeside igen.

Har du ikke rabarber i fryseren, så kan friske også bruges. Skær dem blot ud i mindre stykker, og kom dem i faddet. Drys herefter ca. 100 g. sukker over og lad dem stå og trække i ca. en 1 time inden resten laves.

Selve crumble-dejen kan også sagtens bruges til andre slags frugt-crumble, og tilsætter du hakket mandler eller hasselnødder, så bliver den bare ekstra lækker og knasende 🙂

Jeg elsker bare de her crumble-cake. De er super nemme at lave, go kan hurtig laves, hvis der dukker uventede gæster op til en kop kaffe, eller som en hurtig dessert. Jeg har flere opskrifter på crumble´s her på bloggen, dem kan I finde her.

Opskrift på nem crumble

Vi har vidst lige en lille rest tilbage af kagen, så tror jeg vil hoppe ind på sofaen, med denne og hækletøjet 🙂

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg