Forleden havde vi besøg af en af mine tidligere kollegaer, samt hans kone. Det var så skønt at se dem igen, og snakken gik som den plejer – fedt.
Vi startede med at grille lidt forskelligeslags kød, og til dessert havde jeg lavet små rabarbermaziner, med rabarbersirup og vaniljeis.
Jeg elsker rabarber…
…og ville ønske vi havde plads til dem i vores have.
Der er jo ikke de ting man ikke kan lave med rabarber. Og som sagt lavede jeg en rabarbersirup til desserten her. Og mums den er lækker, ikke kun til desserter, men bestemt også ovenpå skyr til morgenmaden. Opskriften på siruppen har jeg fundet her hos Valdemarsro.
Der er faktisk også muligt at lave saft og sirup ud af syrener, som blomstre så flot nu, Desværre har jeg heller ikke vandvittig mange af dem i haven, så jeg har ikke forsøgt mig med det i denne omgang, men nøjes med at bruge lidt af dem til at pynte kagerne, samt en buket til bordet.
Tilbage til kagerne… det var lidt af et forsøg, men synes bestemt at de lykkes til fulde.
Rabarbermazariner
Ingredienser
- 4-5 stængler Rabarber skået i skiver på skrå på 1-2 cm.
- 4 spsk Sukker
Mørdej
- 225 g. Hvedemel
- 150 g. Koldt smør
- 3 spsk. flormelis
- 1 lille æg
- 1 knsp salt
Mazarinmasse
- 150 g. Marcipan
- 100 g. Blødt smør
- 2 æg
- 100 g. Sukker
- 50 g. mel
- 1/2 tsk vaniljepulver
Ingen kommentarer