Bagværk By Warberg Opskrifter

Rabarbermazariner

Rabarber-mazariner

Forleden havde vi besøg af en af mine tidligere kollegaer, samt hans kone. Det var så skønt at se dem igen, og snakken gik som den plejer – fedt.

Vi startede med at grille lidt forskelligeslags kød, og til dessert havde jeg lavet små rabarbermaziner, med rabarbersirup og vaniljeis.

Jeg elsker rabarber…

…og ville ønske vi havde plads til dem i vores have.

Rabarber-mazariner

Der er jo ikke de ting man ikke kan lave med rabarber. Og som sagt lavede jeg en rabarbersirup til desserten her. Og mums den er lækker, ikke kun til desserter, men bestemt også ovenpå skyr til morgenmaden. Opskriften på siruppen har jeg fundet her hos Valdemarsro.

Der er faktisk også muligt at lave saft og sirup ud af syrener, som blomstre så flot nu, Desværre har jeg heller ikke vandvittig mange af dem i haven, så jeg har ikke forsøgt mig med det i denne omgang, men nøjes med at bruge lidt af dem til at pynte kagerne, samt en buket til bordet.

Rabarber-mazariner og syrener

Tilbage til kagerne… det var lidt af et forsøg, men synes bestemt at de lykkes til fulde.

Rabarber-mazariner

Udskriv
Rabarbermazariner

Rabarbermazariner

Antal 8 stk

Ingredienser

  • 4-5 stængler Rabarber skået i skiver på skrå på 1-2 cm.
  • 4 spsk Sukker

Mørdej

  • 225 g. Hvedemel
  • 150 g. Koldt smør
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 lille æg
  • 1 knsp salt

Mazarinmasse

  • 150 g. Marcipan
  • 100 g. Blødt smør
  • 2 æg
  • 100 g. Sukker
  • 50 g. mel
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

Start med at lave mørdejen

Kom mel, flormelis, salt og smør i en skål, og ælt det godt sammen, så det bliver helt smuldret

Jeg bruger min køkkenmaskine, og en lukket dejkrog.

Tilsæt ægget, og saml dejen hurtigt.

Kom dejen i en pose og på køl i ca. 1 time.

Efter dejen har hvilet, rulles dejen ud i rigeligt med mel.

Skær 8 cirkler ud, der passer til de små forme, og tryk dejen ned i formene

Rul kagerullen hen over tærteformen, for at "skære" kanterne af.

Bag nu bundene i ca. 10 min. ved 200 gr., men pas på de ikke bliver for mørke.

Mens bundene bager laves fyldet.

Ælt marcipanen med sukker og vanilje, og tilsæt smørret til sidst.

Pisk så æggene i et ad gangen.

Og til slut kommes melet i.

Kom fyldet i de bagte bunde, men pas på ikke at fylde det helt op til kanten.

Bag nu de fyldt bunde ca. 5-6 min.

Tag bundene ud af ovnen, og kom rabarberne på.

Bag igen kagerne ca. 20 - 25 min. ved 200 gr.

Lad dem afkøle helt eller spis dem lune 🙂

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Du vil måske også kunne lide...