Halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme

Opskrift på halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme

Efterårsferien synger på sidste vers her, og jeg synes det er meget passende at slutte af med en lækker fredagskage mens “Vild med dans” ruller over skærmen.

Og det bliver med denne Halloweenkage.

Lidt for tidligt – I know! Men nu var det i dag tiden og lysten var der til at lave den.

Opskrift på halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme

Faktisk gør vi normalt ikke det store ud af Halloween, men i år har vi lavet mere end nogensiden. Se bare her og her.

Og på søndag er det planen at ungerne skal udhule græskar, så vi kan få lys i dem i ugen op til Halloween.

Desværre holder de udhulede græskar jo ikke super længe, men det hælper altså lidt at pensle dem med atamon inden de stilles ud.

Og så bruger vi ikke levende lys i dem. Men i stedet for nogle af de her lys med batterier i.

Jeg har allerede været i gang med at lave græskarlygter til arbejdet, da hele byen har haft halloween-tema her i uge 42.

Dem kan I se her.

Opskrift på halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme

Nå men tilbage til Halloweenkagen, som er en lækker chokoladekage, der lagt sammen med en vaniljecreme og abrikoser, for at tilføje lidt syrligt til det søde.

Opskrift på halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme

De små søde spøgelser er marengstoppe, hvor jeg har malet øjne og mund med en spiselig tusch.

Opskrift på halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme
Halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme
Opskrift på halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme
Halloweenkage med abrikoser og vaniljecreme
Antal personer
6pers.
Antal personer
6pers.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smelt smørret i en gryde
  2. Kom det smeltede smør i en røreskål og tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk det hele godt sammen.
  3. Pisk æggene i, et af gangen.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao i, og rør det godt sammen til der ikke er nogen klumper.
  5. Kom dejen i en smurt springform på 24-26 cm.
  6. Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 min. ved 175 gr. Tjek med en kniv eller strikkepind om kagen er gennembagt inden den tages ud af ovnen.
  7. Lad kagen køle helt af inden den deles i 2.
  8. Lav vaniljecremen efter vejledning på posen. (Jeps - det er super nemt 😉 )
  9. Kom lidt af cremen på den nederste bund og kom abrikoserne ovenpå.
  10. Resten af vaniljecremen kommes i en sprøjtepose (jeg synes det er nemmest at styre det i sådan en) Og fyld herefter cremen oven på abrikoserne, så de lige nøjagtigt dækkes (husk der skal også være noget til resten af kagen). Brug evt en kniv eller kagespartel til at jævne cremen ud.
  11. Nu lægges overdelen af kagen på. Og kagen smøres op med resten af vaniljecremen.
  12. Nu skal kagen pyntes.
  13. Jeg har rullet noget sort fondant ud, men marcipan der er farvet sort kan også bruges.
  14. Til at lave spindelvæg har jeg varmet et par skumfiduser i microovnen ca. 10-15 sek. og trukket det ud på (pas på det er meget varmt)
  15. De små spøgelser er små hvide marengs toppe, der lige har fået et par øjne og mund.
Recipe Notes

De fine chokoladekugler, som jeg har brugt her, er fra Special Moment.

Vaniljecreme som jeg bruger er denne her fra Dr. Oetker

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked