Bagværk Madpakker Opskrifter Snack

Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker.

ByWarberg - Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker

I går, den sidste dag i vores påskeferie, brugte jeg bl.a på at bage lidt til vores madpakker. Det er altid rart at have noget ekstra i fryseren, til at komme i madpakken, så det ikke bliver det samme kedelige hver dag.

En af de ting jeg bagte var rugbrødsmuffins med store chokoladestykker og mandler. Mums, de er super nemme og smager vildt godt. Jeg har en enkelt gang lavet nogle efter Mambeno´s opskrift, men denne gang ændrede jeg lidt på den, og de blev heldigvis rigtig lækre.

Rugbrødsmuffinsene er også helt perfekte som en eftermiddags snacks.

ByWarberg - Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker

Jeg elsker at kunne bruge en dag på at gøre klar til den kommende uge, og havde det ikke været fordi C går hjemme lige pt, så havde jeg helt sikkert også både gjort rent og ordnet en masse vasketøj i går. Men i stedet for blev der heldigvis også tid til at jeg kunne smide mig på sofaen med en kop kaffe og mit hækletøj, mens Sofie legede med en veninde 🙂

Og pigerne fik lov at være smagsdommer, og de godkendte straks rugbrødsmuffinsene.

ByWarberg - Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker

Efter at jeg i går postede et billede af muffinsene på Instagram, har jeg fået rigtig mange efterspørgsler på opskriften, så den får I her:

ByWarberg - Rugbrødsmuffins med store chokoladestykker

Rugbrødsmuffins med store stykker chokolade

Antal 36 stk.

Ingredienser
  

 • 11 dl lunkent vand (37 gr.)
 • 40 g gær
 • 4 spsk honning
 • 3 spsk kakaopulver
 • 8 spsk hvedemel
 • 1 pk Amo solsikkerugbrøds blanding
 • 200 g mørk chokolade
 • 100 g mandler

Sådan gør du
 

 • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt herefter honning. Rør gerne det hele i en røremaskine.
 • Kom rugbrødsblandingen i, sammen med kakaoen, og hvedemelet. Rør det hele godt sammen til en tyk grødmasse. Sørg for at der ikke er nogen melklumper tilbage.
 • Hak chokoladen groft, og bland det i dejen med en dejskaber.
 • Dæk skålen til med film og stil den til hævning på køkken bordet i 45 min.
 • Tænd ovnen på 200 gr.
 • Hak mandlerne fint og gem dem til senere.
 • Efter hævning kommes dejen i muffinsforme, og drys med de hakkede mandler.
 • Bag muffinsene i ovnen i ca. 12 - 15 min. Hold øje med at de ikke bliver mørke.
 • Lad dem køle helt af før de spises. De kan også sagtens fryses, og tages op til madpakken.
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg