Til sommeren hører bl.a grill mad.
Vi griller hele året rundt, men mere om sommeren end om vinteren.
Og vi spiser også mere brød til grillmaden end kartofler, ris og pasta.
Derfor har jeg bagt lidt forskellige flütes, som jeg har frosset ned, så det er nemt at tage hjemmebagt op til maden.
Disse her er blandt favoritterne. De er med spinat og hvidløg.
Af denne portion bliver der 3-4 lange flütes:
25 g. gær
100 g. frisk spinat
6 dl. vand
2-3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
15-16 dl. hvedemel el. hvedemel med fuldkorn fra Finax.
Noget af hvedemelet kan sagtens skiftes ud med noget groft mel.
Blend spinat med 2 dl. vand. Opløs gæren i de sidste 4 dl. lunkent vand. Tilsæt spinaten, presset hvidløg, olivenolie og salt. Kom melet i lidt af gangen, og ælt grundigt til delen slipper skålen sider.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den smidig.
Del dejen i 3-4 stykker alt efter hvor lange flütes man vil have.
Form stykkerne til lange brød og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Lad brødene efterhæve 30 min. og bag dem derefter midt i ovnen ved 250 gr. i ca 15 min.
Velbekom.
Ingen kommentarer