For 14 dage siden var der lyserød lørdag og den anledning bagte jeg et par kager til eftermiddagskaffen, selvfølgelig pyntet med den kendte lyserøde sløjfe, der symbolisere “Støt Brysterne”
Det blev til en chokoladekage, med store stykker chokolade.
Støt Brysterne
Der er rigtig mange måder hvorved man kan “Støtte Brysterne”, for spørger du mig er det en mega vigtigt indsamling.
“1 ud af 9 danske kvinder rammes af brystkræft i løbet af deres liv.
Det betyder, at næsten 4.700 kvinder i Danmark får brystkræft hvert år. Det betyder også, at vi må stå sammen og støtte hinanden, for at få tallet ned.
Så støt din mors, din søsters og din venindes. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.”
Det kan ramme os alle
Jeg tror det er de færreste der kan gå igennem et helt liv uden at kende nogen, som er blevet ramt af denne frygtelige sygdom.
Min mormor, som desværre ikke er her mere, blev ramt for mange år siden. Heldigvis overlevede hun det. Men ingen tvivl om at det var hårdt for hende, men bestemt også for resten af familien. Så når det rammer så rammer det hårdt <3
Desværre gik det ikke lige så godt for en tidligere klassekammerat og gymnastikveninde, hun mistede livet til kræft, for 2½ måned siden. 43 år gammel, og mor til 2 <3, så uretfærdigt!
Støt brysterne nu:
Næste lørdag, d. 26/10, slutter “Støt Brysterne”-ugen, selv om man selvfølgelig til enhver tid kan donere penge til dem.
Men hvis DU ikke alle har støttet, så kan DU nå det endnu,
Hop ind på “Støt Brysterne” her, og støt via deres shop, via en af deres ambassadører, eller tryk blot på knappen “støt nu”, nederst på siden <3
Jeg støtter brysterne – gør du?
Skulle du nu også have lyst til en “bette” kage, så får du lige opskriften her:
"Støt Brysterne"- kage
Ingredienser
- 2 æg
- 200 g. sukker
- 200 g. hvedemel
- 2 dl. minimælk
- 60 g. flydende oliemargarine
- 1/2 tsk. salt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 60 g. kakao
- 100 g. mørk chokolade
Mousse:
Sløjfer:
- Marcipan eller fondant.
- Lyserød pastafarve
Instruktioner
- Sukker og æg piskes stift.
- Kom mælk og oliemargarine i æggemassen
- Hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kakaopulver og salt blandes i
- Dejen fyldes i muffinsforme eller firkantetsilikoneforme, som jeg har gjort (kun fyld dem halvt op).
- Chokoladen hakkes og drysses over dine muffins.
- Bages i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Mousse:
- Lav chokolademoussen efter anvisning på posen (du kan nemt kun lave halvdelen)
- Kom moussen på de afkølede kager.
Sløjfer:
- Farv den hvide fondant eller marcipan.
- Rul den ud og fold sløjferne.
- Og pynt kagerne med dem
Ingen kommentarer