Udskriv

Hindbær mousse:

Ingredienser

3,5 blade husblas

    400 g hindbær (helst friske bær, hvis frosne tilsættes lidt ekstra flormelis)

      5 spsk. flormelis

        1 vaniljestang

          1 tsk. citronsaft

            140 g Skyr

              2,5 dl piskefløde

                evt. rød frugtfarve

                  Sådan gør du

                  Kom husblas i kold vand i 10 min. Imens koges hindbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Det skal koge indtil hindbærrene er udsmattede. Det tager ikke ret lang tid.

                    Hindbærmassen sies, så kernerne sies fra. Få alt det saft og kød med gennem sien som muligt, det et det, der giver smag.

                      Vrid den udblødte husblas og kom det i den varme/lune hindbær blandingen og rør rundt indtil husblassen er opløst i blandingen. Lad nu blandingen køle af ved stuetemperatur, endelig ikke i køleskabet da husblassen da vil sætte sig.

                        Hvis du vil pynte kagen med hindbær gele cirkler, som jeg har gjort, så fyld nu lidt af hindbærblandingen i formene og kom dem i fryseren.

                          Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i. Resten af den stuetemperarede hindbærmasse vendes forsigtigt i flødemassen. Hvis du synes moussen mangler lidt rød farve, da tilsæt lidt rød frugtfarve.

                            Fordel nu hindbærmoussen over den nedkølede stracciatella mousse og sæt på køl i 3 timer eller i 1 time i fryseren for at speede afkølingen op, så den hvide vaniljemousse kan komme hurtigere ovenpå.