Udskriv

Vaniljemousse

Ingredienser

9 blade husblas

    1,5 god vaniljestang

      90 g lyst rørsukker

        6 dl piskefløde

          5 dl A38 1,5 %

            1 pk. dobbelt Daim

              Sådan gør du

              Hak Daimen i grove stykker, og fordel den oven på hindbær mooussen.

                Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

                  Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.

                    Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum.

                      Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.

                        Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.

                          Vend flødeskummet i lidt efter lidt.

                            Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.

                              Anvend en kageringe der er ca. 26-28 cm i diameter.

                                Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten.

                                  Placer kageringen udenom kagen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af kagen.

                                    Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over).