Udskriv

Hyldeblomstsaft

Antal: 2 flasker

Ingredienser

  • 800 g lyst rørsukker
  • 1,5 l vand
  • 40-50 hyldeblomstskærme
  • 2 økologiske lime
  • 2 økologiske citroner

Sådan gør du

Rørsukker og vand koges 
i en stor gryde.

    Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes fintrevet citronskal og limeskal fra en af hver af citrusfrugterne.

      Citroner og lime skæres fri fra skræl og skæres i skiver.

        Giv dem et let klem, inden de kommes i lagen for at frigive lidt saft.

          Tilsæt hyldeblomstskærmene uden alt for mange stilke..

            Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt ned.

              Sæt gryden på køl i 4-5 dage.

                Rør gerne i den dagligt.

                  Efter 4-5 dage sigtes massen igennem et klæde.

                    Pres al saften ud af hyldeblomstskærmene.

                      Hæld hyldeblomstsaften på skoldede flasker, og opbevar på køl.

                        Blandingsforholdet til saften jeg fik lavet er 1:3, men prøv dig frem.