Udskriv

Chokoladeboller

Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 75 g oliemargarine
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 5 spsk sukker
  • 700 g hvedemel
  • 125 g chokoladeknapper

Sådan gør du

Lun mælken og rør gæren ud i den..

    Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.

      Tilsæt oliemargarinen.

        Tilsæt ca. halvdelen af melet. Jeg bruger en røremaskine.

          Kom resten af melet i indtil dejen er glat og smidig – pas på med ikke at komme for meget mel!

            Ælt dejen godt igennem.

              Til sidst tilsættes chokoladeknapperne. Ælt igen dejen til chokoladeknapperne er godt fordelt.

                Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter ved stuetem.

                  Form dejen til 15 lige store boller og lig dem ved siden af hinanden i en bradepande på ca. 20 x 30 cm.

                    Tænd ovnen på 200 grader.

                      Lad bollerne efterhæve i 30 minutter med et viskestykke over sig.

                        Pensl bollerne med et sammenpisket æg.

                          Bag bollerne ved 200 grader i ca. 18 - 20 minutter. Men hold øje med at de ikke bliver for mørke.