Chokoladeboller
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 75 g oliemargarine
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 5 spsk sukker
- 700 g hvedemel
- 125 g chokoladeknapper
Lun mælken og rør gæren ud i den..
Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
Tilsæt ca. halvdelen af melet. Jeg bruger en røremaskine.
Kom resten af melet i indtil dejen er glat og smidig – pas på med ikke at komme for meget mel!
Til sidst tilsættes chokoladeknapperne. Ælt igen dejen til chokoladeknapperne er godt fordelt.
Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter ved stuetem.
Form dejen til 15 lige store boller og lig dem ved siden af hinanden i en bradepande på ca. 20 x 30 cm.
Tænd ovnen på 200 grader.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter med et viskestykke over sig.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 18 - 20 minutter. Men hold øje med at de ikke bliver for mørke.