Go Back

Squashboller med skinketern

Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 50 g Gær
  • 2 dl Mælk
  • 250 g Friskrevet squash
  • 1 håndfuld Solsikkekerner
  • 80 g Oliemargarine
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 tsk Fint salt
  • 1 Æg
  • 700 g Hvedemel
  • 1 Æg, til at pensle med
  • 150 g Skinke i tern
  • 16 Store muffinsforme Behøves ikke

Sådan gør du
 

Lun mælken og smuldre gæren heri.

    Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom det i gærblandingen.

      Kom oliemargarine, sukker, salt, ægget og skinketern i.

        Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, til dejen er blød og en lille smule klistret.

          Lad dejen hæve i 45 min. med et klæde over, ved stuetemperatur.

            Del dejen i 16 lige store stykker og form dem til en bolle.

              Læg bollerne på en bageplade med bagepapir eller kom dem i en muffinsform.

                Lad dem igen hæve i 30 min. mens ovnen varmes op til 220 gr. (190 gr. varmluft)

                  Pensel bollerne med et sammenpisket æg.

                    TIP: Kom evt. et knsp. salt i ægget, det fjerner sejheden og gør det nemmere at pensle.

                      Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12 min.

                        Noter

                        Jeg udskifter ofte noget af hvedemelet med 200 g. grahamsmel eller noget andet groft mel.