Go Back

Pølsehorn med squash

Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 50 g Gær
  • 2 dl Mælk
  • 250 g Friskrevet squash
  • 1 håndfuld Solsikkekerner
  • 80 g Oliemargarine
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 tsk Fint salt
  • 1 Æg
  • 700 g Hvedemel
  • 1 Æg til at pensle med.
  • 16 brunch pølser

Sådan gør du
 

Lun mælken og smuldre gæren heri.

    Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom det i gærblandingen.

      Kom oliemargarine, sukker, salt, ægget i.

        Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, til dejen er blød og en lille smule klistret.

          Lad dejen hæve i 45 min. med et klæde over, ved stuetemperatur.

            Del dejen i 2 lige store stykker og rul dem ud til 2 store cirkler

              Del hver cirkel i 8 lige store stykker

                Kom en brunchpølse på hvert stykke dej, i den brede ende, og rul dejen omkring pølsen ind mod midten.

                  Læg pølsehornene på en bageplade, beklædt med bagepapir, med lukningen ned af.

                    Lad dem igen hæve i 30 min. mens ovnen varmes op til 220 gr. (190 gr. varmluft)

                      Pensel pølsehornene med et sammenpisket æg.

                        TIP: Kom evt. et knsp. salt i ægget, det fjerner sejheden og gør det nemmere at pensle.

                          Bag pølsehornene midt i ovnen i ca. 12-14 min.

                            Noter

                            Jeg udskifter ofte noget af hvedemelet med 200 g. grahamsmel eller noget andet groft mel.
                            Hornene kan sagtens fryses og tages op om morgenen, så er de optøet til middag, når madpakken skal nydes :)