Jeg synes ofte at jeg mangler noget til børnene om eftermiddagen når de kommer hjem fra skole.
Sofie er som regel meget sulten, og hvis hun fik lov, ville hun kunne småspise fra kl 15 til aftensmaden står på bordet…
Efter som jeg havde fri i går, og havde 4 meget modne bananer liggende i køleskabet,
tænkte jeg at de skulle bruges på noget til eftermiddagskaffen.
Og derfor blev det til en portion bananboller.
De blev meget lækre, og var et hit hos ungerne 🙂
Opskriften på ca. 32 stk. er flg.:
5 dl. lunkent vand
½ pk gær
1½ tsk. salt
1½ tsk kardemomme
2 tsk. kanel (lidt mere skader ikke )
½ tsk. stødt ingefær
1 æg
2 dl. havregryn
1½ dl. grahamsmel
4 moste bananer
1½ dl. creme fraiche
ca. 1200 gr. hvedemel
Opløs gæren i vandet. Tilsæt krydderier og salt. Hæld havregryn og grahamsmel i og rør godt. Tilsæt mosede bananer, creme fraiche og æg, rør det hele godt sammen. kom til sidsthvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig, gerne en lille smule klistret.
Lad dejen hæve i min en 1 time.
Form herefter ca 32 boller og kom dem på en bageplade.
Lad dem efterhæve ca. 15 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med lidt kanelsukker, inden de bages i ovnen ved 200 gr. i 18-20 min. Hold øje med dem, de skal være gyldne på toppen.
5 Kommentarer
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller
Anonym
synd der er hvedemel i. Lyder ellers lækkert
mvh Lis Møller