Der er jo som sagt en 1. gang for alt nyt.
Og der er bestemt mange ting som jeg ikke har prøvet før, både sådan i det hele taget, men bestemt også i forhold til bagværk. En af de ting jeg stadig ikke har prøvet at bage er en roulade, til trods for at min mor ofte har gjort det. Men det skal helt sikkert prøves en dag. En anden ting jeg ikke havde prøvet før, var at lave flødeboller.
Så sidste weekend var det første gang jeg prøvede at lave flødeboller, men bestemt ikke sidste.
Men lad os bare blive enige om at der er plads til forbedringer 😉 Heldigvis var smagen i top 🙂
Jeg lavede 3 forskellige slags i både udseende og smag. Alle med marcipanbund.
Den første var denne her med hindbærskum med hvid chokolade og lakrids.
En anden slags flødebolle var den klassiske med alm. hvis skum og med mørk chokolade og kokos.
Ud over at der skal arbejdes med formen på skumtoppene, så skal der også et tykkere lag chokolade på 🙂
Opskriften på flødebollerne har jeg fundet på Kagetid.dk. Hvis I ikke kender siden, så er den bestemt et besøg værd. Pigerne bag siden er Liv og Simone. Liv er tidligere vinder af Bagedysten. På siden kan man designe sin egen kage, tærte, muffins eller flødebolle, og når man har valgt lige præcis de bunde og mousser en lagkage skal indeholde, eller bund, skumsmag og overtræk til en flødebolle, så få man opskriften på lige præsis “din” kage. Det er super smart 🙂
Det er muligt at prøve siden gratis med et begrænset antal opskrifter, men ellers koster det 29,- pr. mdr. at have adgang til et hav af opskrifter og over 1 million kombinationsmuligheder .
Sidst med ikke mindst så lavede jeg nogle med mokkaskum og lys chokolade.
Igen smagen var skøn, men udseendet – ja, jeg ikke rigtig hvad jeg synes de ligner…
Hvad synes du? 😉
Ingen kommentarer