Bagværk Chokolade Jul Opskrifter

Perfekt Konfekt

Rocky Road

Ingen jul uden konfekt – vel? Og jeg elsker at lave det.

Men først har jeg et par bekendelser…

  1. Her hjemme er det kun mig der får lov at lave konfekten. Jeg vil ikke have hjælp af hverken mand eller børn… Sorry, men sådan er det bare…😌
  2. I år fik jeg vidst lavet mere end godt er… kender I typen der ikke kender begrænsningens kunst..😳?Men hey!, heldigvis har vi en stor familie og nogle kollegaer, som gerne hjælper os af med det, hvis det kniber😉

Og med det på det rene, så kommer her noget af årets konfekt, for ja, det er ikke det hele, der mangler ca. 4 slags – ups!

På det øverste billede er det Rocky Road, som i år består af mini skumfiduser, usaltede pistacienødder, saltede peanuts, hakket Daim, alt blandet med mørk chokolade, og pyntet med lidt frysetørret hindbær.

lækker konfekt
lækker konfekt
Perfekt temperering af chokolade
Perfekt konfekt

Hjertene med guldstøv og guldstjerne på, er fyldt med en Baileykaramel, lavet af kondenseret mælk, der har kogt i dåsen i ca. 3 timer, hvorved man får den lækreste karamel. Når karamellen er helt afkølet, blandes den med lidt Bailey, alt efter smag og behag.

Halvkugler med sølvstøv er fyldte med saltkaramel. Karamellen er lavet på samme måden som ovenover, men i stedet er der kommet lidt salt i karamellen når den er helt afkølet.

Jordbær med champagne
Hjerter med jordbær og champagne

De røde hjerter, er fyldte med marcipan med jordbær og champagne, en nyhed fra Odense Marcipan, som jeg absolut måtte prøve. Og mums den skuffer ikke…🍓

Marcipan og kaffe
Marcipan og kaffe

Chokoladerne med den flotte røde chokoladekugle på toppen er fyldt med marcipan, blandet op med lidt stærk kaffe. Mums, perfekt for kaffeelskeren. De smukke røde kugler som er chokoladekugler er fra Specialmoment. jeg købte dem på Kreative dage i Fredericia, men heldigvis har de nu åbnet en webshop, så de kan købes lige her .

Pistaciemarcipan

Halve kugler i både lys og mørk chokolade, er fyldt med pistaciemasse, som kerne ovenpå også indikere.

Marcipan med lakrids

Halvkuglerne her er lavet i både sort og hvid chokolade, og tjek lige hvor flot de skinner. Tempereringen sad lige i skabet. De er fyldt med marcipan med lakrids, som er færdiglavet fra Odense Marcipan. Jeg elsker den ❤

Konfekt med skildpaddefyld
Konfekt med skildpaddefyld

Fyldet i de her halvkugler med en chokoladeknap på toppen, skulle egentlig havde smagt som fyldet i en Toms skildpadde, men selv om det smager skønt, smager det ikke af skildpaddefyld. Fyldet er kondenseret mælk blandet med rom. Knapperne er lavet af hvid chokolade i en form, og efterfølgende penslet med rød glimmer.

Marcipan sushi

Det sidste konfekt i denne her omgang, er lavet med tanke på alle mine dejlige veninder der elsker sushi. Det gør jeg nemlig ikke! Men med chokolade/marcipan sushi, så kan jeg også være med

Alle tre slags er lavet af marcipan, men med lidt forskellig smag i midten. Og den sorte har også kokos i marcipanen.

Nå, men det var årets konfekt her hjemme hos os. Dog synes jeg stadig der mangler både brændte mandler og Baily mandler, så mon ikke jeg lige kan nå at få dem lavet inden jul 😉

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Læg en besked

Lignende indlæg