Ingen tvivl om at jeg elsker kage og chokolade ;), og ikke er særlig vild med flødeskum, men alligevel er en af mine absolut ynglingskager medaljer.
Det er jo ikke uden grund at de hedder medaljer…
Jeg kan huske dem helt tilbage fra min barndom, da min mor en kort periode arbejde ved byens bager. Det var det bedste når hun havde dem med hjem, og de var pyntet med en chokoladekringel og et halv stykke kandiseret appelsin, MUMS.
Til trods for at jeg elsker disse kager, så har jeg aldrig bagt, – før her den anden dag, til Caspers fødselsdag.
Vi fejrede først Casper fødselsdag dagen efter at han havde det, men derfor skulle han jo ikke snydes for kage på selve dagen, vel? 😉
Jeg fyldte medaljerne med fløde, vaniljecreme og min mors hjemmelavet jordbærmarmelade (den bedste der findes). Bund og top er en let mørdej.
Opskriften på mørdejen:
Mørdej
Ingredienser
- 100 g flormelis
- 300 g hvedemel
- 150 g smør
- 1 æg
Sådan gør du
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej.
Dejen stilles koldt min. en ½ time.
Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel.
Dejstykket udstikkes i ca. 20 stk. cirkler á ca. 7 cm. i diameter. med evt. et glas eller lign.
Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter
Bundene afkøles på bagerist.
Opbygning af medaljerne
Ingredienser
- 1/4 l piskefløde
- 1 pk vaniljecreme
- flormelis
- jordbærmarmelade
- friske jordbær til pynt
Sådan gør du
Lav vaniljecremen mens dejen er på køl, og stil cremen på køl til den skal bruges.
Pisk fløden til skum
Kom fløden i en sprøjtepose med en stjernetylle
Lav en høj ring af fløden på hver af bunden af medaljerne (10 stk.)
En god teskefuld jordbærmarmelade kommes i hullet af fløderingen
Fuld hullet op med creme.
Lav en portion glasur af flormelis og vand
Kom glasur på midten af toppene (de sidste 10 stk), inden de skal på ovenpå fløden.
Pynt med en lille top fløde og friske jordbær
Vanlijecremen jeg bruger er denne fra Dr. Oetker.
Ingen kommentarer