Annonce – lavet i samarbejde med Mokaï
Lige før sommerferien fik jeg lov at teste en helt ny slags Mokaï. Mokaï Spritzer.
Ud over at den er lidt stærkere (6 %) end den Mokïa du måske allerede kender i de små flasker eller dåser, så er den bare lidt mere eksklusiv i den store flaske der er flot og minder om en champagneflaske. Smagen er også i top. Og vi nød den iskold på terrassen i den her varme sommer vi har haft.
Spritzer cupcakes
Straks da jeg havde smagt den, tænkte jeg at den også måtte kunne bruges i noget bagværk.
Og som sagt så gjort.
Jeg valgte at blande den med noget frisk appelsin og hvid chokolade.
Selve kagen minder en smule om en hvid brownie, da den er ret “tung” i det, men absolut ikke tør.
Mokaï Spritzer sirup
Ingredienser
- ½ fl. Mokaï Spritzer
- ca. 4-6 spsk. sukker
Sådan gør du
Kom Mokaï´en i en gryde og varm den op til kogepunktet.
Lad den stå og småkoge i mindst ½ time, men gerne længere.
Mokaï´en skal koges ind til ca. det have.
Tilføj lidt sukker af gangen og lad det koge godt igennem.
Tilsæt evt. mere sukker indtil siruppen er tyknet.
Kom siruppen i en beholder og lade det køle af.
Appelsin - Spritzer cupcakes
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- Skal fra 2 ØKO appelsiner
- Saft fra 2 appelsin
- 2 tsk bagepulver
- Knivspids salt
- ca. 300 g hvedemel
- 100 g hvid chokolade
- 4 spsk. Mokaï Spitzer sirup
Sådan gør du
Pisk smør og sukker godt sammen, gerne med en røremaskine.
Pisk æggene i et ad gangen.
Bland i en anden skål mel, bagepulver, salt og fintrevet apelsinskal, og hakket hvid chokolade.
Vend melet og smørmassen sammen. Tilsæt også saften fra appelsinerne samt siruppent.
fordel i 18 muffin/cupcake forme.
Bag ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. (Indtil de er gyldne, og du kan stikke en strikkepind i uden at dejen hænger ved.)
Appelsin - Spritzer frosting
Ingredienser
- 200 g. Neutral flødeost
- 120 g. smør
- 500 g. flourmelis Evt. lidt mere
- Lidt skal fra en ØKO appelsin
- 1-2 tsk. Mokaï sirup
- Evt. lidt pastafarve Pastafarve indeholder ikke så meget vand som frugtfarve og er derfor nemmere at farve med uden at det ødelægger konsistensen.
Sådan gør du
Pisk flødeost og smør sammen, og tilsæt flourmelis lidt efter lidt.
Pisk til der ikke er flere klumper.
Tilføj appelsinskal og sirup
tilføj evt. mere flourmelis, hvis frostingen er for blød til at kunne sprøjte ud.
Kom farve i hvis du synes det er nødvending.
Har du tid, kan du evt. komme frostingen på køl ½ time inden du sprøjter den på.
Så er det bare med at få pyntet kagerne. Jeg farvede min frosting i 4 forskellige farver, og pyntet dem med nogle fine små guld sukkerkugler, fra Special Moments, samt lidt guld glimmer fra Odense Marcipan.
Ingen kommentarer