Søndagens aftensmad bestod af hjemmelavet burger med en lækker lakridsketchup.
Bollerne bager jeg altid efter Meyers opskrift. De smager vildt godt, og mætter bare meget mere end dem man køber i supermarked.
Som et ekstra tvist til dagens burger lavede jeg en portion ketchup med lakrids, mus det var lækkert. Men jeg elsker også lakrids 😉.
Opskriften på Meyers burgerboller, 14 stk:
Ingredienser:
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 900 g hvedemel
- 75 g sukker
- 15 g salt
- 75 g blødt smør
Lidt sesamfrø
Fremgangsmåde:
Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i heri. Tilsæt sukker og salt, og derefter hvedemelet og ælt det sammen. Ælt så det bløde smør ind i dejen, og ælt den smidig i ca. 6–7 min. ved håndkraft eller på en røremaskine. Lad dejen ligge og hvile lunt i ca. 1 time i skålen med et klæde over.
Vend dejen ud på et melet bord, del den i 14 stykker, og form dem til boller. Dyp dem i lidt sesamfrø, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad så bollerne hæve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
Når bollerne har hævet de 30 min., giver du dem et tryk, så de bliver lidt flade og får den størrelse, du ønsker – det gøres nemt ved at lægge en ren bageplade over dem, og give dem et let tryk. Lad derefter bollerne hæve i yderligere 1 time.
Bag burgerbollerne ved 220° i ca. 12–14 min., og afkøl dem på en bagerist.
Lakridsketchup:
Ingredienser:
- 2/3 dl. eddike
- 2 spsk. sukker
- 1 skalotteløg
- 1 ds. flåede tomater
- 1 tsk. lakridspulver
- 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde:
Bring eddike og sukker i kog til sukkeret er opløst. Tilsæt hakket løg og flåede tomater, og kog videre til konsistensen er tyk og jævn. Smag til med lakrids og salt. Blend evt. ketchuppen for at gøre den helt jævn. Afkøl den inden servering.
Til sidst vil jeg lige minde jer om at jeg kører en lille give away på Instagram, om Ditte´s nye kagebog “Tid til kage”. Jeg trækker en vinder allerede i aften, ved kl. 22.
Skøn søndag aften til jer❤
Ingen kommentarer