I dag fejre C og jeg krystalbryllup – 15 års bryllupsdag <3 Prikken over i´et ville være et stykke af denne her chokoladetærte med saltkaramel og brownie, som jeg lavede i anledning af Valentinsdag, Da opskriften giver 2 tærter fik Sissel en med i sommerhus til hendes venindes forældre, eftersom at hendes venindes far havde spurgt mig et par gange, hvornår jeg lavede noget til ham 😉
Og de godkendte den straks – og det forstår man godt, den blev vildt lækker 🙂
Tærten består af en en kakaomørdej, fyldt med saltkaramel og en lækker brownie. Den ene blev pyntet med lidt chokoladecreme, Dumle i skiver og de fineste chokolade kugler fra Special Moment.
En rigtig chokolade-bombe
Opskriften får I her, og passer til 2 tærter.
Kakaomørdej
Ingredienser
250 g blødt smør
440 g hvedemel
140 g flormelis
60 g kakao
2 nip fint salt
2 æg, str. M
Sådan gør du
Bland det bløde smør med hvedemel, flormelis, kakao og salt, til det ligner brødkrummer.
Saml dejen med ægget.
Stop med at ælte dejen, så snart den er ensartet.
Kom dejen i en pose eller i noget husholdningsfilm, tryk den lidt flad og læg den på køl i ½ time.
Ælt dejen kort igennem og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Sørg for hele tiden at flytte lidt på tærtedejen under udrulningen, for at undgå at den sætter sig fast på bordet.
Beklæd en tærteform med mørdejen og tryk den godt fast langs kanten. Afslut kanten pænt ved at trykke overskydende dej af.
Den overskydende dej kan sagtens fryses til en anden gang.
Karamelfyld
Ingredienser
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk havsalt
Sådan gør du
Kog dåsen med kondenseret mælk i en gryde med vand i 2-3 timer.
Dåsen skal hele tiden være under vand, så hold øje med den.
Lav evt. karamellen dagen før, da den skal afkøle helt inden brug.
Når karamellen er afkølet, tilsættes saltet efter smag.
Kom den saltede karamel på tærtebunden.
Brownie:
Ingredienser
4 æg
6 dl sukker
1½ tsk. vaniljesukker
175 gram smør
3 dl hvedemel
8 spsk god kakao
1 tsk bagepulver
Sådan gør du
Pisk æg og sukker godt sammen.
Smelt smørret og kom det i æggemassen.
Sigt herefter hvedemel, kakao og bagepulver i og rør det godt sammen, gerne på røremaskinen.
Fyld browniedejen i en stor sprøjtepose, og fyld det oven på karamellen, men stop ½ cm. fra kanten. Du kan også bare hælde dejen over, jeg synes bare det er nemmere at styre i en sprøjtepose, da karamel og browniedej helst ikke skal blandes sammen.
Bag kagen i 30-35 minutter ved 175, til den lige har sat sig. Hold øje med at den ikke bliver mørk.
Lad kagen afkøle helt, inden den kan pyntes efter behag
Til Valentinsdag pyntede jeg kagen med friske hindbær, små lyserøde marenge og sukkerhjerter. Og den smagte skønt sammen med et glas Asti.
Ingen kommentarer