Opskrifter Saft og sylter Sommer

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Forår og sommer rimer i den grad på hyldeblomstsaft, lige så meget som hyldebærsaft rimer på efterår og vinter, hvis du spørger mig.

Hyldeblomstsaft er som smagen af sommer.

Jeg er vild med den søde sommerdrik, men som også kan bruges som sirup, eller i et glas musserende bobler, for at give det en frisk smag.

Vi har et lille hyldetræ i haven, så det er den store høst det giver. Men i år var der lige nøjagtigt nok til 2 flasker koncentreret saft.

Hyldeblomstsaft

Efter at mine hyldeblomster har lagt i lagen som beskrevet nederst på siden, og saften er kommet på flasker, er blomstermassen kommet tilbage i skålen og blevet overhældt med en flaske vodka, så nu har vi også en flaske hyldeblomstsnaps.

Og selv om jeg ikke normalt er til snaps, så satser jeg på at denne her lige er noget for mig. Det skal i hvert fald have et forsøg, og gerne i gode venners lag til en grill-aften, eller måske skal den bare med i sommerhuset, så kan lillefar og jeg sidde og pimpe af den, når børnene sover *ha ha ha*

For ikke at tage fejl af saften og snapsen, så har jeg lavet mig et par etiketter til flaskerne. De er lavet i Canva, og hvis I ikke allerede kender programmet, så er det virkelig et besøg værd, hvis man gerne vil sætte sig eget præg på alt fra banner, indbydelser, etiketter, fotocollager osv. – bare lige et tip herfra 😉

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Antal 2 flasker

Ingredienser
  

  • 800 g lyst rørsukker
  • 1,5 l vand
  • 40-50 hyldeblomstskærme
  • 2 økologiske lime
  • 2 økologiske citroner

Sådan gør du
 

Rørsukker og vand koges 
i en stor gryde.

    Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes fintrevet citronskal og limeskal fra en af hver af citrusfrugterne.

      Citroner og lime skæres fri fra skræl og skæres i skiver.

        Giv dem et let klem, inden de kommes i lagen for at frigive lidt saft.

          Tilsæt hyldeblomstskærmene uden alt for mange stilke..

            Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt ned.

              Sæt gryden på køl i 4-5 dage.

                Rør gerne i den dagligt.

                  Efter 4-5 dage sigtes massen igennem et klæde.

                    Pres al saften ud af hyldeblomstskærmene.

                      Hæld hyldeblomstsaften på skoldede flasker, og opbevar på køl.

                        Blandingsforholdet til saften jeg fik lavet er 1:3, men prøv dig frem.

                          Ingen kommentarer

                          Ingen kommentarer

                          Læg en besked