Forår og sommer rimer i den grad på hyldeblomstsaft, lige så meget som hyldebærsaft rimer på efterår og vinter, hvis du spørger mig.
Hyldeblomstsaft er som smagen af sommer.
Jeg er vild med den søde sommerdrik, men som også kan bruges som sirup, eller i et glas musserende bobler, for at give det en frisk smag.
Vi har et lille hyldetræ i haven, så det er den store høst det giver. Men i år var der lige nøjagtigt nok til 2 flasker koncentreret saft.
Efter at mine hyldeblomster har lagt i lagen som beskrevet nederst på siden, og saften er kommet på flasker, er blomstermassen kommet tilbage i skålen og blevet overhældt med en flaske vodka, så nu har vi også en flaske hyldeblomstsnaps.
Og selv om jeg ikke normalt er til snaps, så satser jeg på at denne her lige er noget for mig. Det skal i hvert fald have et forsøg, og gerne i gode venners lag til en grill-aften, eller måske skal den bare med i sommerhuset, så kan lillefar og jeg sidde og pimpe af den, når børnene sover *ha ha ha*
For ikke at tage fejl af saften og snapsen, så har jeg lavet mig et par etiketter til flaskerne. De er lavet i Canva, og hvis I ikke allerede kender programmet, så er det virkelig et besøg værd, hvis man gerne vil sætte sig eget præg på alt fra banner, indbydelser, etiketter, fotocollager osv. – bare lige et tip herfra 😉
Hyldeblomstsaft
Ingredienser
- 800 g lyst rørsukker
- 1,5 l vand
- 40-50 hyldeblomstskærme
- 2 økologiske lime
- 2 økologiske citroner
Ingen kommentarer