Juleboller og hygge
I går aftes hoppede jeg i køkkenet og bagte en portion juleboller til min kollegaer, til Sissels kollegaer, til hjemmearbejdspladsen, til ham i isolation (jeps, Casper er sendt hjem fra efterskole i isolation, da en elev er testet positiv for Covid 19), og ikke mindst til tøsen der fra torsdag igen skal have online undervisning i hjemmeskolen… jo jo – vi er jo nødt til at holde hovedet højt og hygge det vi kan <3
Efter at have postet billedet på Instagram, var der en del der efterspurgte opskriften, så den kommer da lige her 😉
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 75 g oliemargarine
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk kanel
- saften fra 1 appelsin
- evt. skallen fra 1/2 appelsin, for mere appelsinsmag - kan dog undlades
- 5 spsk sukker
- 700 g Valsemøllen hvedemel
- 125 g chokolade chunks dark, fra Callebaut
Topping:
- Hasselnøddeflager, hakkede pistacienødder og Svensk perlesukker.
Instruktioner
- Lun mælken og rør gæren ud i den.
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme, kanel, appelsinsaft og salt.
- Tilsæt oliemargarinen.
- Tilsæt ca. halvdelen af melet. Jeg bruger en røremaskine.
- Kom resten af melet i indtil dejen er glat og smidig – pas på med ikke at komme for meget mel!
- Ælt dejen godt igennem.
- Til sidst tilsættes chokolade chunks. Ælt igen dejen til chokoladeknapperne er godt fordelt.
- Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter ved stuetemperatur.
- Form dejen til 15 lige store boller og læg dem ved siden af hinanden, med ca 2-3 cm imelem, i en stor bradepande (jeg bagt mine i 2 mindre, 9 stk. i en bradepande på 25 x 25 cm, og 6 stk. i en bradepande på 18 x 28 cm.)
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter med et viskestykke over sig.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
- Drys med hasselnøddeflager, hakkede pistacienødder og perlesukker
- Bag bollerne ved 180 grader i ca. 18 - 20 minutter. Men hold øje med at de ikke bliver for mørke.
© 2024 ByWarberg.dk
Pas på hinanden og husk at holde afstand, så vi kan få bugt med den sk… Corona!!!
Ingen kommentarer