Det er vidst ikke gået ret mange forbi, at jeg er vild med at lave de her mini donuts.
Og i længe har jeg “kun” lavet den lyse udgave efter denne her opskrift af Annemette Voss.
Løsningen blev mini chokolade donuts
Men jeg har altså savnet lidt en anden udgave, og da det ikke er super nemt at fylde de små donuts med forskelligt fyld, så tænkte jeg at løsningen måtte være en mørk udgave af de små banditter.
Så da vi skulle på barselsvisit sidst, havde jeg bagt en portion chokolade donuts til dem (efter den nybagte faders ønske :)), og så skulle de jo heller ikke stille an med det store til os.
Jeg bager de små donuts på en maskine, som *denne her fra Coolstuff, men tænker også at de sagtens kan bages i en form til ovnen.
Frugtfarve eller pastafarve til glasuren?
Når jeg laver glasur i de lyse farver, så tilsætter jeg altid *hvid pastafarve, både hvis glasuren skal være helt hvid eller inden der tilsættes en anden farve.
Jeg synes at de bliver meget flottere i farven og glasuren virker mere tæt og dækkende, når jeg tilsætter den hvid inden.
Desuden kan jeg anbefale altid at bruge *pastafarve til at farve bl.a glasur med. Det indeholder ikke så meget vand som frugtfarve og er meget mere koncentreret.
Så derfor skal der ikke ret meget farve til, for at det giver den ønskede farve.
Den mørke glasur her er lavet af flormelis, nutella og vand – den er sindsyg lækker 😉
Pynten kan man jo vælge helt efter smag og behag.
Med opskriften her, kan du også bage de små chokolade donuts.
Ingredienser
- 100 g. kagehvedemel
- 30 g. kakaopulver
- 130 g. brun farin
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl. mælk
- 75 g. smør
- 1 tsk. instant kaffe
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- Evt. Flormelis, vand, pastafarver til glasur
Instruktioner
- Kagehvedemel, brun farin, bagepulver, kaffe, vaniljesukker og salt blandes godt op i en skål.
- Smeltet smør, æg og mælk tilsættes i melblandingen og det hele piskes godt sammen til der ikke er nogen klumper.
- Kom dejen i en stor sprøjtepose (det synes jeg er nemmest, når formen skal fyldes)
- Fyld formen næsten op til kanten og bag 2-3 min. (forsøg dig frem med din maskine)
- Lad kagerne afkøle på en rist med bunden opad.
- Når dine donuts er helt afkølet, kan du evt. dypper dem i noget glasur.
Ud over kagerne havde jeg også en hjemmelavet gave med til lille Jens, men den får et indlæg for sig selv 😉
Husk du kan også følge med i min “verden” på min Instagram, samt Facebook side.
*(Indlægget indeholder ad links)
Ingen kommentarer