Var det noget med en kage til weekenden…?
Måske en æblekage de lux?
Få dage før vores #tredjekreaweekend var Libbie så heldig at modtage en pakke marcipan med lakrids fra Odense marcipan.
Libbie forærede mig pakken og betroende mig opgaven at sørge for en kage til lørdag eftermiddag.
Det kom der denne kage ud af :
Æblekage de Lux
Ingredienser
- 600-700 g. æbler i tern eller både.
- 1 pk marcipan med lakrids
- 2,5 dl. havregryn
- 150 g. rørsukker
- 75 g. blødt smør
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 gr.
Smør fadet med lidt smør
Kom æblerne i bunden af fadet.
Riv marcipanen over.
Bland havregryn, sukker og smør til en crumble.
Kom det over marcipan, pres let,
Bages i ovnen ved 200 gr. i ca 30 min.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den stå lidt inden servering, da æblerne er meget varme.
Servere med creme fraiche eller en god vaniljeis.
Mums – den var go´!!!
Jeg får helt lyst til at lave den i aften igen, men desværre har jeg ikke marcipan… Hmmm.
God weekend 🙂
1 kommentar
A + K = ?
Nøj, sådan et stykke, kunne jeg godt lige klare!
– Anne