*Reklame for Dr. Oetker.
Ferie, ferie, ferie, slap nu af du har fri og syng en glad melodi….
Det er nu næsten en uge siden at børnene fik ferie fra skolen. Et kapitel er slut for Casper herhjemme, han er færdig med folkeskolen og efter ferien venter et år på efterskole. Vildt at vi nu kun har et barn tilbage i folkeskolen… 🙂
Der er er altid en anledning til at spise kage…
Så i anledning af sommerferien fik jeg bagt nogle sommerkager. Og eftersom at sommerferie rimer på is, så valgt jeg at forsøge at bage nogle brownie i en siliconeform, jeg normalt bruger til at lave is i.
Det kom der disse fine små brownie kager, der ligner is, ud af.
Pindene kom jeg først i kagen da de var helt afkølet og taget ud af formen, men inden glasuren og pynten kom på.
Lækre brownie på pind
Kagerne har jeg overtrukket med Icing and Frosting* fra Dr. Oetker. Produktet har jeg blandet op med vand, til en lidt tyndere glasur, så jeg kunne hælde den over kagerne.
Jeg har før brugt Icing and Frosting produktet, bl.a her. Og de er altså så nemme at have med at gøre. Produktet fåes med 3 forskellige smage, chokolade, lemon og bær.
Og hvem skulle have troet det, men den gule smager altså skøn sammen med den søde brownie på pind 🙂
Mens glasuren var våd pyntede jeg de små “ispinde” kager med forskellig slags krymmel fra Dr. Oetker.
Til sidst, men ikke mindst, brugte jeg de fine Numbers and Letters* fra Dr. Oetker. Bogstaverne er lavet af farvet hvid chokolade, og findes i en pakke der indeholder bogstaverne A-Å, samt tallene 1-9. Med disse bogstaver og tal er nemt at personliggøre en kage til en fødselsdag eller en anden anledning.
Ingredienser
Brownie:
- 125 g. smør
- 125 gr. mørk chokolade
- 2 æg
- 225 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g. kage hvedemel (jeg bruger den fra Valsemøllen)
- 1 spsk. kakao
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. fint salt.
Pynt:
- Icing and Frosting i den smag du ønsker, eller flere forskellige.
- Krymmel fra Dr. Oetker
- Numbers and Letters fra Dr. Oetker.
- Ispinde bageform, mine forme måler ca. 7 x 3,5 cm.
- Andre forme kan også bruges, bagetiden skal blot justeres herefter.
Instruktioner
Brownie:
- Smelt smør og chokolade i en gryde, ved svag varm, og rør rundt i det hele tiden.
- Så snart blandingen er glat og fin tages den af varmen og køles af.
- I en anden skål piskes æg, sukker og vaniljesukker godt sammen.
- Når chokoladeblandingen er kølet af vendes den i skålen med æggeblandingen.
- Bland mel, bagepulver, kakao og salt, og sigt det i chokolade/æggeblandingen.
- Vend det hele rundt med dejskraber til der ikke er nogen mel klumper tilbage.
- Spray eller smør siliconeformen med lidt smør.
- Kom dejen i formene, men fyld dem kun 2/3 del op, da dejen hæver lidt op.
- Bag kagerne 15-20 min. ved. 180 gr.
- Kagerne skal ikke være flydende indeni, men der må gerne hænge lidt dej fast på pinden når du tjekker om de er færdige.
- Lad kagerne køle helt af inden, du befrier dem fra formen.
- Sæt en ispind i kagerne, og placere dem på en rist, inden du pynter dem.
Pynt:
- Kom Icing and Frosting produktet i en skål og bland med lidt koldt vand ad gangen. Glasuren må ikke være alt for tyk. Den skal kunne hældes på kagerne, så den render ned ad siderne.
- Hæld glasuren over kagerne og pynt dem mens den stadig er våd.
Kagerne var absolut et hit hos både store og små.
Nu tæller vi blot ned til at det bliver vores tur til at holde ferie sammen med børnene, der vare dog 14 dage endnu inden hele familien kan samles og vi smutter ned i sommerhuset.
Ingen kommentarer